www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 29. dubna 2024, Svátek má Robert, zítra Blahoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 07 - Zambia International Motor Rally

"Rally Chicks" si v Zambii vyjely životní výsledek

29. srpna 2007 • 03:00

Díky triumfu Muny Singha na International Motor Rally v Zambii mohl David Sihoka slavit svůj třetí africký titul v hodnocení spolujezdců. Navigátor z Botswany o tři body překonal Petera Marse, stálého spolujezdce už korunovaného mistra černého kontinentu Conrada Rautenbacha. Sihoka své předchozí úspěchy nasbíral v sezonách 2004 a 2005, vždy po boku Singha.

Rautenbach se do Zambie již nedostavil, po úspěšné šňůře vítězství v africkém mistrovství to totiž již neměl zapotřebí a raději se jal bojovat v Německu o body do seriálu JRC. Díky tomu Singh mohl ve své impreze N10 vyhrát 15 z 18 rychlostních zkoušek a zopakovat tak triumf ve své domácí soutěži z roku 2001.

Na startu v Lusace se objevilo šestnáct posádek, z toho pět zahraničních. Do cíle jich dojelo pouze šest; životní výsledek si připsalo sesterské duo Loly a Megan Verlaquových, které dojelo jako druhé a v průběžné klasifikaci afrického seriálu mu patří třetí příčka.

Ke slušnému výsledku měl nakročeno i James Whyte ze Zimbabwe, který vedl po zahajovací speciálce. Bohužel hned na první „normální“ rychlostní zkoušce něco křuplo v převodovce jeho „osmičkového“ mitsubishi a bylo po nadějích. Singh pak vyhrál všechny sobotní testy, aby v neděli již jen kontroloval situaci. Na třetím místě dojel teprve osmnáctiletý Mohammed Essa.

Zambia International Motor Rally
1.Muna Singh-Dave SihokaZSubaru Impreza WRX STI2:47:14
2.Lola Verlaque-Megan VerlaqueZASubaru Impreza WRX STI+6:15
3.Mohammed Essa-Ajit NaikZSubaru Impreza WRX STI+11:30
4.Charles Kapya-Geoffrey ChuluZSubaru Impreza WRX STI+35:38
5.Azim Ticklay-Imran TicklayZToyota Land Cruiser+37:02
6.Elmandy Gumboh-Osward ChibebeZVolkswagen Golf IV+47:33

Další informace k Zambia International Motor Rally naleznete ZDE.

-hof- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist