www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 5. května 2024, Svátek má Klaudie, zítra Radoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 07 - Rally del Friuli Alpi Orientali

Basso a Rossetti v Udine deklasovali konkurenci

5. září 2007 • 09:00

Giandomenico Basso i domácí Luca Rossetti jasně deklasovali konkurenci při dalším podniku italského mistrovství, Rally del Friuli e delle Alpi Orientali. Basso vybojoval v Udine třetí vítězství v letošní sezoně a tři soutěže před koncem vede před druhým Rossettim o devět bodů. Stejný počet oba jezdce dělí i v klasifikaci Zóny jihozápadní Evropy.

Na startu se objevilo pět automobilů kategorie S2000. Kromě továrního jezdce Fiatu Bassa a Rossettiho s peugeotem to bylo punto Umberta Scandoly; ten tentokrát vzal zavděk vozem od Maura Nocentiniho, se kterým obvykle ve Španělsku jezdí Miguel Fuster. Alessandro Perico poprvé usedl do nové “dvěstěsedmičky“ týmu Friulmotor, bývalý Pericův tým Twister Corse připravil peugeot pro Simona Bertolottieho.

Samotná soutěž začala nástupem Bassa, který vyhrál úvodní dva testy. Poté se karta obrátila a Rossetti se díky dvěma dílčím vítězstvím dostal na dostřel úřadujícího mistra Evropy; po čtyřech vložkách oba dělilo 1,2 sekundy. Basso na posledních dvou “erzetách“ první etapy opět zrychlil a šel nocovat s náskokem 6,4 sekundy; v tu chvíli třetí Piero Longhi již ztrácel téměř minutu a půl. Do bojů o špici tentokrát vůbec nezasáhl Paolo Andreucci, který bojoval se špatným nastavením svého mistubishi a po prvním dni mu patřilo až sedmé místo.

V sobotu ráno zaútočil Rossetti, který vyhrál dvacetikilometrový test Trivio a dostal se do čela. Basso se však rychle vrátil na vedoucí pozici a do konce soutěže svou pozici již nepustil. Rossetti se pak snažil svou ztrátu eliminovat, avšak defekt a hodiny jej vzdálily od jezdce Fiatu na půl minutový rozdíl. Závěrečný atak již moc nepomohl, výsledná ztráta činila 19 sekund.

Scandola opět předvedl nepříliš výrazný výkon, když hned na RZ 3 vyletěl z trati a musel využít SupeRally. Ani v druhé etapě mu však nebylo přáno, jelikož musel odstoupit kvůli technickým problémům. Štěstí neměl ani Paolo Andreucci, který ve finále bojoval o čtvrté místo, potíže s brzdami jej však donutily přenechat „bramboru“ Lucovi Cantamessovi. O poznání veselejší mohl být německý host Hermann Gassner, který díky italskému výsledku mohl oslavit vítězství v letošním Mitropa Cupu.

43. Rally del Friuli e delle Alpi Orientali
1.Giandomenico Basso-Mitia DottaIFiat Punto S2000N42:28:27.8
2.Luca Rossetti-Matteo ChiarcossiIPeugeot 207 S2000N4+19.8
3.Andrea Aghini-Massimiliano CerraiISubaru Impreza WRX STI N12BN4+2:55.8
4.Luca Cantamessa-Piercarlo CapolongoIMitsubishi Lancer Evo IXN4+3:19.3
5.Paolo Andreucci-Anna AndreussiIMitsubishi Lancer Evo IXN4+3:37.0
6.Andrea Perego-Daniele De LuisIMitsubishi Lancer Evo IXN4+4:00.0
7.Alessandro Perico-Fabrizio CarraraIPeugeot 207 S2000N4+4:31.5
8.Andrea Dallavilla-Tommaso RoccoIMitsubishi Lancer Evo IXN4+4:45.0
9.Matteo Gamba-Giancarla GuzziIMitsubishi Lancer Evo IXN4+5:05.3
10.Tobia Cavallini-Gianni MarciISubaru Impreza WRX STI N12BN4+9:00.4

Další informace k Rally Alpi Orientali naleznete ZDE.

-hof- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist