www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 3. května 2024, Svátek má Alexej, zítra Květoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 07 - Rallye Terre des Causses

Prokleté Francouzům chybějící desetiny...

6. září 2007 • 08:00

Během posledního prázdninového víkendu se konal pátý podnik francouzského šotolinového mistrovství. Skvělý výkon opět podal Bryan Bouffier, který se ale musel nakonec spokojit s celkovým druhým místem; pilotovi produkčního lanceru v barvách Pirelli chyběly na vítěze Stephana Chambona s „áčkovou“ imprezou pouhé čtyři desetiny sekundy. Výsledek tedy stejný jako pro krajana Loeba, který podobně dopadl na druhém konci zeměkoule po novozélandské bitvě. Chambon se tak posunul na třetí místo průběžné klasifikace, které momentálně společně sdílí právě se Bouffierem.

Velká rošáda se děla mezi spolujezdci – s Bouffierem jel navigátor vítěze letošní barumky Vouilloze, Nicolas Klinger. Ten nahradil Xaviera Panseriho, jenž usedl vedle Arnauda Augoyarda do továrního Renaultu Clio R3, neboť bývalý dlouholetý Augoyardův spolujezdec Nicolas Baudin se stal manažerem v konkurenčním týmu Yacco a aktivní účast v rally ukončil.

Na startu tentokrát chyběl leader seriálu Jean-Marie Cuoq, který dal přednost přípravě sebe i své „třistasedmičky“ na prestižní asfaltovou Rallye Mont-Blanc. Chyběl rovněž Julien Pressac s Peugeotem 207 S2000, jenž se chystá na asfaltový debut v IRC. Novinkou byl naopak Jean-Claude Lavigne, který vyměnil starší Peugeot 206 WRC za „First-fabii“ po Francoisi Duvalovi.

V sobotu bylo na programu šest vložek. Tu první vyhrál Bouffierův týmový šéf Frederic Sauvan, který s corollou WRC porazil Bryana o 0,2 sekundy. Sauvan vyhrál i další vložku, pak přišla porucha interkomu a propad pořadím. Na čelo se dostal Arnaud Morel v „áčkovém“ lanceru. Ten si během první etapy vedl zcela suverénně, na konci úvodního dne vedl před druhým Bouffierem o téměř tři čtvrtě minuty; Chambon byl třetí se ztrátou dalších dvou desetin.

Morel vyhrál i první nedělní vložku, avšak havaroval 100 metrů za jejím cílem a musel odstoupit. Do čela se posunul Bouffier, který však musel neustále odrážet útoky někdejšího motocyklového závodníka Chambona. Prakticky po celý den si uchovával nepatrný náskok, to se však zlomilo na poslední vložce. Čtrnáctikilometrový test Bouffier projel o šest sekund pomaleji než Chambon a přišel o celkové vítězství. „Samozřejmě nás to mrzí, po odstoupení Morela jsme si věřili na vítězství. Bohužel to nevyšlo, může nás těšit alespoň vítězství ve skupině N,“ řekl v cíli poněkud rozladěný Francouz.

12. Rallye Terre des Causses
1.Stéphane Chambon-Antoine PaqueFSubaru Impreza WRX STIA81:22:09.2
2.Bryan Bouffier-Nicolas KlinerFMitsubishi Lancer Evo IXN4+0.4
3.Alain Deveza-Guy TezenasFSubaru ImprezaA8+9.1
4.Paul Chieusse-Fredy DelormeFPeugeot 206 WRCA8+1:43.6
5.Dominique Bruyneel-Jean-Charles DescampsB/FSubaru Impreza WRX STIN4+2:00.6
6.Bernard Munster-Nicolas GilsoulBSubaru Impreza WRX STIN4+2:13.2
7.Manu Gigou-David MartyFRenault Clio R3A7+2:35.0
8.Arnaud Augoyard-Xavier PanseriFRenault Clio R3A7+2:54.5
9.Cédric Robert-Gerald BedonFRenault Clio R3A7+2:54.8
10.Manu Gazdou-Céline ChapusFPeugeot 206 RCA7+3:25.0

Další informace k Rallye Terre des Causses naleznete ZDE.

-hof- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist