www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 20. dubna 2024, Svátek má Marcela, zítra Alexandra

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 07 - Rallye Príncipe de Asturias

Dani Solá v Peugeotu 207 S2000

4. září 2007 • 12:00

Španělský jezdec Dani Solá si rozhodně na nedostatek práce v letošní sezoně nemůže stěžovat. Původně měl startovat pouze v IRC za volantem Toyoty Corolly S2000, jak však ukázal čas, řada věcí se změnila. Toyoty zůstaly v anglické dílně a po Španělovi sáhla Honda. Vedle toho se jezdec angažuje i v domácích soutěžích, ovšem s rozdílem, že loňské asfalty a Citroën C2 S1600 vystřídaly šotolina a produkční Mitsubishi Lancer Evo IX.

Podle původního plánu se pravidelně účastní i Intercontinental Rally Challenge, kde však se slabší Hondou Civic R3 bojuje společně s Italem Lucou Bettim pouze o body do třídy A7. I u italského týmu JAS Motors, který japonské soutěžní vozy připravuje, se začíná hovořit o stavbě vozu S2000, to je však spíše otázka vzdálené budoucnosti. Přesto se Solá podívá již tento víkend do kokpitu atmosférické čtyřkolky a vyzkouší si, jak chutná boj o přední příčky s tímto vozem.

Rally Principe de Asturias je dalším podnikem španělského asfaltového mistrovství, do kterého Solá zavítá poprvé od loňského zisku španělského mistra. Populární soutěž s centrem v Oviedu je od příštího roku zařazena do IRC a Španěl, který pojede se startovním číslem 1 na dveřích, si tak chce zrekapitulovat tratě, na kterých bude příští rok bránit v útoku mezinárodní konkurenci.

Ani ta letošní však nebude lehká – kromě domácí špičky v čele s Miguelem Fusterem (Fiat Grande Punto S2000) a Albertem Heviou (VW Polo S2000) se na Rally Príncipe objeví také celkově druhý muž letošní barumky, Enrique García-Ojeda se svým Peugeotem 207 S2000. S podobným vozem pojede nezvykle i Solá, jehož exemplář pochází z italské stáje Twister Corse a se kterým v první polovině roku 2007 startoval v italském mistrovství Alessandro Perico.

-hof- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
05.09.2007 12:49
Hrazda
to Karbonyl: dík za odkaz, moc pěkné video. No Sola vyhlásil příští rok útok na titul v IRC, tak se máme na Barumce na co těšit. A dveřma na před to jde moc pěkně. Já jsem si to vychutnal na Trojáku.
05.09.2007 10:47
Karbonyl - moderátor
Video z testu Daniho Soly v Peugeotu 207 (archiv RAR, 20 MB)

odkaz na www.llanesvideoracing.com

(A pak že to dveřma napřed nejde :-D )
toplist