www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 26. dubna 2024, Svátek má Oto, zítra Jaroslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 07 - Rally della Valle Varaita

Bettegu čeká zkušební start s WRC

8. září 2007 • 08:00

V rámci přípravy na korsický start s Fordem Focus WRC06 odstartuje Alessandro Bettega příští týden do 13. Rally Valle Varaita e Valli Cuneesi, která je součástí italského asfaltového mistrovství TRA a patří i do švýcarského národního šampionátu. Soutěž má centrum v Sampeyre v provincii Cuneo.

Šestadvacetiletý Bettega pojede se starším focusem WRC 02 z týmu Errepi Racing. „Start s vozem italského týmu bude naší první zkušeností s takhle silným vozem na asfaltu,“ říká Bettega. „Bude to určitě něco zcela jiného, než na co jsme byli doposud zvyklí. Nebudeme vůbec brát ohled na výsledek, potřebujeme odjet co nejvíce kilometrů, abych pořádně poznal novou techniku.“

Po italském vystoupení Bettegu čekají testy v centrále M-Sportu, kde se poprvé setká s „nula-šestkou“. Start s předposlední specifikací továrního fordu na Korsice získal Bettega jako náhradní odměnu od M-Sportu poté, co v Británii uznali, že sezona s vrtošivou tovární fiestou S1600 je spíše danajským darem. Program s atmosférickým „hrabošem“ si Bettega vybojoval v průběhu roku 2006, kdy byl nejúspěšnějším jezdcem pohárového seriálu Fiesta Sporting Trophy.

-hof- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist