www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 20. dubna 2024, Svátek má Marcela, zítra Alexandra

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 07 - Rallye Villa de Llanes

Ferrari vstupuje do rally

8. září 2007 • 14:00

Legendární španělský pilot Jesus Puras se letos vrátil s lancerem deváté evoluce do svého domácího mistrovství. Poslední dva závody sice vynechal, vše si ale vynahradí při dalších podnicích asfaltového seriálu. V barvách týmu Auto Laca se totiž postaví Sergiu Vallejovi startujícímu s Porsche 911, a to rovnou s technikou, která doposud neměla tu čest s automobilovými rally.

Španělský přípravce závodních vozů Piedrafita Sport totiž přestavěl pro automobilové soutěže někdejší okruhový speciál Ferrari 360 Challenge. Purasovy starty s tímto klenotem podpoří jeho stálí partneři Quiter, Gulf, Michelin a MP Motorsport.

Během příštího týdne se v Alicante ukuteční první testy, kterých se zúčastní jak Puras, tak jeho spolujezdec Carlos del Barrio. Pokud vše půjde podle plánu, uskuteční se premiéra italského speciálu na Rallye Villa de Llanes, která se pojede 22. a 23. září. Další starty by měly následovat při Rally Costa Brava a Rallye Isla de Tenerife.

-hof- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
16.09.2007 01:28
John - moderátor
Rotiho na Barumce pamatuju, před startem jsem nevěřil, že tohle auto může dojet do cíle, hlavně kvůli vložkám v okolí Držkové :-) Ale dojel a jestli mě paměť neklame, tak skončil dokonce třetí.
12.09.2007 06:34
ajaj
Pluto, argument o mudrování od počítače je od tebe nefér a dobře to víš! To, že trať tejden před soutěží zdevastujou lakatošové (zmiňoval jsem pod zkratkou a pod :-)) je spíš argument pro změnu úseku, nebo to jednání na kraji, či městě. Rychlokvačené záplaty zachrání situaci jen malinko a bezpečnosti, ani kvalitě outěže nepomůžou a jak ty, tak Karbonyl to musíte vědět. Takhle je to ruská ruleta. Ale nějak jsme se vzdálili od "koníka" na RZ :-))
11.09.2007 23:52
Karbonyl - moderátor
Možu potvrdit, Pindula byla ještě v úterý před soutěží dokonale ochráněna proti nepovolenému tréninku, jelikož cca desetimetrový úsek díky působení těžké techniky prostě zmizel. To se samozřejmě opravilo položením nového koberce, ale takové vysprávky jsou na barumce možné bohužel jen lokálně. Faktem je, že poslední úsek od Pinduly do cíle prošel největší devastací díky lesařské technice právě mezi loňským a letošním ročníkem BRZ, ten rozdíl je obrovský...
11.09.2007 23:42
Pluto - moderátor
To ajaj: Ono to není zase tak jednoduché, protože po těch cestách jezdí těžká technika "lesáků", která ty cesty zničí mnohdy víc, než závodní auta. Stačí si projít, jak vypadal takový Janišov ještě začátkem srpna. Nebo právě Pindula, jejíž část rozjezdily nákladní automobily v některých místech do naprosté nesjízdnosti pouhý týden před soutěží... Od počítače se to mudruje snadno...
11.09.2007 23:30
ajaj
Okruhy snad nebudou nutné. Na erzetách vidím tři rizikové faktory: Okolí, povrch a rychlost. Pindula má vše, bohužel. Je úzká, stromy blízko, povrch rozbitý (po milionech průjezdů při předchozích soutěžích a pod.) a uskákaný a rychlost je vysoká. To, že jinde se jede rychleji, není argument. S dvěma faktory se nic neudělá, ale povrch by se dal vylepšit novým kobercem. Rychlost malinko sice stoupne, ale auto bude řiditelnější, než při jízdě po lyži, kdy se kola s asfaltem jen potkávají a to ještě jen občas. Zvednout auto nejde, protože třeba předcházející Slušovice letos si zase žádají spíš nízký nastavení. Určitě by stálo za to zalobovat na kraji, nebo na městě, jinak tam to ferrari lehne na břuch a bude po ftákoch.
11.09.2007 20:58
Karbonyl - moderátor
Při vší úctě, s takovou můžeme rally fakt přesunout na okruhy...
11.09.2007 20:36
ajaj
Problém s poměrem průměrů rychlostních a dřevěných tam ale asi bude.
11.09.2007 20:00
Pluto - moderátor
To ajaj: Nemyslim si, ze by zrovna Pindula mela problemy s prumery...
11.09.2007 19:49
ajaj
Pluto: No, no, no! Eště mi budeš diktovat kam sem mám dívat a přes jaký rameno, ne? Jen aby v tom Mostě to ferrari nejezdilo pomalejší průměry, než na Pindule :o)
toplist