www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 2. května 2024, Svátek má Zikmund, zítra Alexej

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 07 - Omloop van Vlaanderen

Omloop: Munster oslavil narozeniny vítězstvím

12. září 2007 • 06:00

Bernard Munster, pilotující Subaru Impreza WRC S5 svého vlastního týmu BMA, vyhrál další díl belgického národního šampionátu, 48. ročník rally Omloop van Vlaanderen. Pilot si tak nadělil pěkný dárek ke svým šestačtyřicátým narozeninám, když o více než tři minuty porazil Andyho Lefevera v BMW M3.

Současný leader belgického mistrovství Larry Cols si před závodem nebyl jistý, zda v Roselaire pojede, jelikož měl na svém kontě již tři vítězství a celkové prvenství na dosah. Přípravce jeho vozu Guy Colsoul ale vzal na sebe vyloučení, které Colse potkalo na mezinárodní Ypres Rally, a jako revanš mu nachystal lancer skupiny A. Bylo tak opět zaděláno na další souboj Colse s Fredym Loixem, který po delší době usedl do VW Polo S2000. Z duelu však sešlo velice brzy – tři kilometry před koncem RZ 1 Loixův vůz přišel o levou přední poloosu a bylo po závodě.

Z počátku se Cols tahal o vedení s Melissou Debackere na Toyotě Corolle WRC. Pilotka však musela odstoupit na RZ 7 kvůli poruše motoru a Cols tak rázem získal nejbližšího soupeře v Bernardu Munsterovi, který na konci první etapy ztrácel 27 sekund. Dalších 25 sekund ztrácel někdejší majitel Munsterova vozu Hubert Desmet, jenž přezbrojil na novější imprezy S10 koupenou od Marka van Eldika.

V neděli se na Colsově voze vyskytly problémy s turbem a tak došlo ke kuriózní situaci, kdy ho na speciálce dojel Munster. Ten před jednou ze zatáček promeškal ideální brzdný bod a narazil do lanceru, který blokoval trať. Nejednalo se o nic vážného, bílý dým však jasně značil stále se zhoršující kondici Colsova turba. Ta rozhodně nebyla nejlepší, nicméně umožnila, byť s obrovskou ztrátou, alespoň dojetí do cíle.

Kategorii GT ovládl Timothy van Parijs na Porsche 911. Chris van Woensel před závodem nedostal závodní pneumatiky, raději odstoupil po RZ 2 a nechal se klasifikovat v rámci SupeRally. Patrick Snijers se během první etapy ocitl mimo trať, kde poškodil zavěšení další „devětsetjedenáctky“ v poli. Snijers s tímto vozem plánuje další starty, objevit by se měl na třech blížících se domácích soutěžích; vrchol obstará známá Rally du Condroz.

48. Omloop Van Vlaanderen
1.Bernard Munster-Filip PyckBSubaru Impreza WRCA82:11:15.7
2.Andy Lefevere-Ferdy MesselisBBMW M3M16+3:09.3
3.Timothy van Parijs-endrik BeatseBPorsche 911 GT3GT24+3:39.2
4.Yves Bruneel-Kristof GoethalsBMitsubishi Lancer Evo IXN4+5:39.2
5.Philip Barbier-Benedikt DeschampsBMitsubishi Lancer Evo 6.5N4+6:18.9
6.Bart du Jardin-Geert DemuynckBMitsubishi Lancer Evo IXN4+7:51.3
7.Henri Schmelcher-Kris BotsonBPorsche 911 GT3GT24+8:01.0
8.Larry Cols-Filip GoddeBMitsubishi Lancer Evo VIIIA8+8:18.0
9.Yanick Bodson-Patrick MillevilleBAudi Coupe S2R12+8:59.4
10.Patrick Snijers-Wim SoenensBPorsche 911 GT3GT24+9:50.5

Další informace k Omloop Van Vlaanderen naleznete ZDE.

-hof- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist