www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 24. dubna 2024, Svátek má Jiří, zítra Marek

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 07 - Rally della Valle Varaita

Luca Betti usedne do speciálu WRC

12. září 2007 • 13:00

Italského pilota Lucu Bettiho mohli diváci zlínské Barum rally vidět za volantem tovární Hondy Civic Type R se startovním číslem dvacet. Málokdo však věděl, že jeho premiérový start v České republice je devětadevadesátým v jeho soutěžácké kariéře. Po této typické baťovské cifře následuje jubilejní stovka, kterou si chce sympatický Ital náležitě užít.

„Ve své kariéře má každý závodník několik cílů. Tím prvním je samozřejmě účast na soutěži v roli aktivního jezdce. Tou druhou je první vítězství ve své třídě, třetí pak vítězství v absolutní klasifikaci. K dosažení těchto cílů je potřeba dostat se přes několik stovek mezníků v podobě nalezení sponzora, získání kvalitního spolujezdce, první jezdecké chybě, první havárii, první účasti v důležitém šampionátu, start na soutěži mistrovství světa. První článek v novinách, kde se objevuje tvoje jméno, první záběry v televizi, první pohár, první odstoupení, první start v továrním týmu.

Každý jezdec si klade své vlastní cíle, každý musí projít řadou svých mezníků. Jedním z takovýchto mezníků je určitě stý start na soutěži. Od roku 1998, kdy jsem debutoval za volantem Fiatu na Rally Il Ciocco až do Barum Rally Zlín v barvách továrního týmu JAS Motorsport se mi podařilo nasbírat devětadevadesát startů. Následující tedy bude jubilejní stý, který hodlám náležitě oslavit,“ prozradil Luca Betti.

A oslava to bude se vším všudy. Na své sté soutěži si totiž splní jedno ze svých přání - postaví se na start s vozem specifikace WRC. Stane se tak již o nadcházejícím víkendu, kdy se představí na Rally della Valle Varaita s vozem Subaru Impreza WRC italské stáje Aimont Racing.

„Vůz specifikace WRC je to nejlepší, k čemu se může soutěžácký jezdec dostat. Jsem rád, že i já budu mít tu čest se s tímto vozem svézt. Dvojnásobně rád jsem pak z toho, že vedle mě usedne můj velký kamarád a dlouholetý spolujezdec Giovanni Agnese,“ řekl závěrem rodák z Cunea.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist