www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 29. března 2024, Svátek má Taťána, zítra Arnošt

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 07 - Rally della Valle Varaita

Tragédie v Piemontu

17. září 2007 • 09:00

Série smutných zpráv z prostředí rally stále nebere konce – další z tragických událostí se stala v Itálii, kde se jel další podnik seriálu Trofeo Rally Asfalto, Raly della Valle Varaita. Na třetí rychlostní zkoušce zahynul po havárii Fordu Focus WRC Manuela Sosselly fotograf, který stál v zakázaném prostoru.

K tragédii došlo v pátek okolo desáté hodiny večerní při průjezdu městečkem Isasca. Na náměstí Piazza del Paese tam byl v rámci rychlostní zkoušky vytýčen slalom, vedoucí okolo památníku, na němž se svým fotoaparátem pracoval šedesátiletý Tommaso Gorga. Bohužel zrovna do míst, kde se fotograf nacházel, nechtěně zamířil Sossellův focus. Vůz narazil do zídky, za kterou byl reportér schován - ten při úderu nešťastně upadl a tvrdě se udeřil do hlavy.

Jako první k místu nehody přijel Luca Betti, který mimořádně startoval se Subaru Impreza WRC. Hned po něm dorazily dvě sanitky s lékaři, ani přes okamžitou pomoc se však nepodařilo fotografův život zachránit; soutěž byla po nehodě zrušena a výsledky anulovány.

-hof- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist