www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 9. května 2024, Svátek má Ctibor, zítra Blažena

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 07 - Great Lakes Rally

Toyoty vládnou Austrálii

20. září 2007 • 05:00

Simon Evans opět prodloužil svou úspěšnou sérii vítězství v australském mistrovství a připisuje si na své konto další pozlacený double, který získal o minulém víkendu na tratích nové soutěže Great Lakes Rally. Hned za ním skončil týmový kolega v barvách TRD Neal Bates, který se tak stal jedinou překážkou, proč Evans nemohl oslavit letošní titul už před startem do posledního podniku sezony. Tím bude listopadová Rally of Melbourne.

Během prvního dne Simon Evans s manželkou Sue na sedadle spolujezdce bojoval zejména se svým mladším bratrem Elim jedoucím se Subaru Impreza N11. Přestože pilot Toyoty Corolly Sportivo během úvodní etapy nevyhrál jediný test, zakončil ji na prvním místě s náskokem 2,4 sekundy. Oproti původním plánům se souboje na rychlostních zkouškách musely obejít bez průjezdů posledními dvěma úseky, které byly z organizačních důvodů zrušeny.

Během druhého dne o sobě dal vědět Steve Glenney, který startoval s imprezou po letošním mistru APRC Codym Crockerovi. Po úvodních třech testech nedělní části rally vedl nad Evansem s toyotou o jedenáct sekund, pak ale havaroval a musel odstoupit. Smůlu měl i Eli Evans, který narazil do kořenu skrytého v trávě a obrátil svůj vůz na střechu. Konec druhé etapy a potažmo celé rally pak ovládl Neal Bates, jenž se postupně prokousal z pátého až na druhé místo.

Po dlouhé době měl důvod k radosti i Pirtek Rally Team, provozující Fordy Fiesta S2000. Vozy před rally dostaly přepracované zavěšení podvozku, posilovací kúrou firmy Melbourne Performance Centre také prošly pohonné jednotky. Během samotné soutěže vozy víceméně fungovaly, jak měly (výjimkou budiž epizoda s neposlušným palivovým čerpadlem u Guestova auta), a tak tentokrát zodpovědnost za výsledek ležela hlavně na samotných jezdcích. Tím šťastnějším byl Michael Guest, který v obou dnech dokončil v Top 5; v neděli mu dokonce scházelo pouze půl sekundy k zisku stříbrné medaile. Daren Windus v sobotu chyboval a skončil až třináctý, chuť si ale spravil v neděli, když skončil těsně za nejrychlejší pěticí.

Great Lakes Rally

1. etapa
1.Simon Evans-Sue EvansAUSToyota Corolla SportivoN432:11.4
2.Eli Evans-Chris MurphyAUSSubaru Impreza WRX STIN4+2.4
3.Steve Glenney-Bernie WebbAUSSubaru Impreza WRX STIN4+4.1
4.Michael Guest-Mark StaceyAUSFord Fiesta S2000 RallyN4+11.4
5.Spencer Lowndes-Chris RandellAUSMsubishi Lancer Evo IXN4+13.8

2. etapa
1.Simon Evans-Sue EvansAUSToyota Corolla SportivoN452:07.4
2.Neal Bates-Coral TaylorAUSToyota Corolla S2000N4+58.8
3.Michael Guest-Mark StaceyAUSFord Fiesta S2000 RallyN4+59.3
4.Dean Herridge-Bill HayesAUSSubaru Impreza WRX STIN4+1:01.3
5.Spencer Lowndes-Chris RandellAUSMitsubishi Lancer Evo IXN4+1:09.0

Další informace k Great Lakes Rally naleznete ZDE.

-hof- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist