www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. dubna 2024, Svátek má Rostislav, zítra Marcela

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 07 - Allianz Hungary Rallye

Benikův věnec a Turiho kotrmelec

21. září 2007 • 09:00

Další z letošních maďarských bitev mezi Balászem Benikem a Tamásem Turim, asfaltová Allianz Hungaria Rallye, skončila dobře pouze pro vítězného pilota Fordu Focus WRC 03. Benik vyhrál již čtvrtý letošní závod a dva podniky před koncem sezony má nad Turim šestnáctibodový náskok. Jezdec hájící barvy maďarské Škody tentokrát naopak skončil s nulou na kontě – na RZ 9 svou fabii vážně rozbil.

V pátek začal lépe Benik, když vyhrál kilometrovou speciálku na okraji Pésce. Na první regulérní vložce se ale rozjel Turi a díky čtyřem dílčím výhrám mohl jít nocovat na pozici vedoucího jezdce. Benik, který vyhrál zbývající dvě vložky první etapy, ztrácel pouze 1,9 sekundy, pomohla mu ale i Turiho chyba z RZ 6, na které jezdec ztratil okolo deseti sekund.

V sobotu začal nejsvižněji opět Turi, Benik ale hned kontroval a po RZ 8 byl mezi oběma jezdci rozestup takřka stejný, jako na začátku druhé etapy. To však byla poslední fáze vzájemného souboje, neboť na dalším testu Turiho škoda vyletěla ve velké rychlosti z trati. Zkouška musela být přerušena, posádka však naštěstí vyvázla bez jakýchkoliv šrámů; pouze přidala práci mechanikům JUKA Motorsportu. Ze zbývajících tří zkoušek vyhrál dvě již nikam nespěchající Benik a jednu ve finále druhý Norbert Herczig se Subaru Impreza WRC.

„Je mi líto, že měl Tomi takovou nehodu,“ řekl v cíli zlatý Balász Benik. „Ale stále máme v kalendáři dva podniky a bitva o titul je i nadále otevřená. Bude to ještě boj.“ Třetí místo nakonec připadlo na Lászla Vizina. Po odstoupení Györga „Asiho“ Aschenbrennera měl našlápnuto i na druhé místo, na posledním testu jej však přeskočil zmíněný Herczig. Skupinu N ovládl Csaba Spitzmüller, který se po několika letech strávených v rozličných typech vozů WRC usadil v produkčním Mitsubishi Lancer Evo IX týmu Pacotti Motorsport.

40. Allianz Hungaria Rallye
1.Balázs Benik-István VargaHFord Focus WRCA81:14:44.6
2.Norbert Herczig-Zoltán CsököHSubaru Impreza WRCA8+2:11.7
3.László Vizin-Gábor ZsírosHSubaru Impreza WRCA8+2:16.7
4.Tibor Érdi Jr.-Jozsef LukácsHŠkoda Octavia WRCA8+3:40.4
5.Frigyes Turan-Kalman BenicsHŠkoda Octavia WRCA8+3:54.6
6.Gergély Borsi-Lászó BaranyaiHSubaru Impreza WRCA8+4:37.9
7.Csaba Spitzmüller-Miklós KazárHMitsubishi Lancer Evo IXN4+4:50.6
8.István Pethö-Attila RuboczkyHMitsubishi Carisma GTA8+4:54.9
9.Mihaly Matics-Attila VinoczaiHMitsubishi Lancer Evo VIN4+5:38.1
10.Robert Bútor-Vilmos TóthHSuzuki Swift S1600A6+5:42.1

Další informace k Allianz Hungaria Rallye naleznete ZDE.

-hof- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist