www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 18. dubna 2024, Svátek má Valérie, zítra Rostislav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 07 - Plains Rally

Plány startů nového MG v roce 2007

20. září 2007 • 09:00

Již tento víkend se odehraje světová soutěžní premiéra nového vozu kategorie Super 2000. MG ZR bylo ještě nedávno mezi fanoušky pouhou vizí, o jeho skutečném vzniku vědělo jen pár zasvěcených. Přestože vůz není žádnou „rychlokvaškou“, jeho úzkostlivě tajené první snímky se objevily teprve letos v létě. Krátce na to získal čínský vůz s britskými kořeny mezinárodní homologaci a nyní mu již vůbec nic nebrání v cestě na rychlostní zkoušky.

Čínská společnost Nanjing Automotive Group, která je aktuálním vlastníkem značky MG, nechala vývoj soutěžního vozu na ladičské firmě MSD z Britských ostrovů. A právě tam nové ZR S2000 natočí své první „ostré“ kilometry. Stane se tak na lokální Plains Rally, která je součástí šampionátu Silverstone Tyres BTRDA Rally Series. Vůz pojede se startovním číslem 10 a do jeho kokpitu se usadí Ian Gwynne a Shaun O'Gorman. Tento pilot se významně podílel na testech nové zbraně a ani v civilním životě nemá k rally daleko – pracuje jako instruktor v rodinné rallyškole svého otce Billa Gwynna.

Začínají také krystalizovat plány startů nového MG na mezinárodní scéně. Jak jsme vás již před časem informovali, první plnohodnotnou konfrontací bude švýcarská Rally du Valais, kde s dvoulitrem pojede nyní již oficiálně potvrzený Alex Bengué, někdejší tovární pilot Škody Motorsport. O nic méně zajímavé jméno se objevuje i v kolonce jezdce na šotolinové Rally China. Na „domácí“ soutěži čínské automobilky by MG ZR S2000 měl pilotovat Alister McRae. Je otázkou, zda lze s mladším bratrem tragicky zahynulého Colina McRae počítat do MG a IRC i v příští sezoně – během minulého týdne se totiž skotský pilot (toho času žijící v Austrálii) nechal slyšet, že jeho prioritním zájmem pro rok 2008 je národní šampionát ARC na nejmenším z pěti světadílů.

-hof- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist