www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 25. dubna 2024, Svátek má Marek, zítra Oto

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 07 - Lausitz Rallye

Lausitz Rallye láká na šotolinu a WRC

21. září 2007 • 06:00

Německá Lausitz Rallye je jednou z nejlepších možností pro českého fanouška, jak se dostat k šotolinovým tratím bez sáhodlouhého cestování – soutěž se totiž koná jen pár desítek kilometrů od českoněmeckých hranic východně od Drážďan. Jedná se o poslední podnik letošního německého mistrovství a organizátoři stejně jako v minulých letech sezvali řadu posádek s atraktivními vozy kategorie WRC. Soutěž je rovněž součástí poháru Lausitz Pokal, který letos prostřednictvím Rally Lužické hory zavítal i do ČR.

Pořadatelské ambice však míří stále výše a tak se letos Lausitz Rallye jede jako kandidátský podnik seriálu Intercontinental Rally Challenge. Pokud by se soutěž skutečně stala součástí IRC, přišla by o vozy kategorie WRC, nicméně tento scénář se týká až příštího roku – pojďme se nyní ve zkratce podívat, co diváky na Lausitz čeká letos.

Největší hvězdou bude zcela jistě Mads Østberg, účastník vybraných podniků MS a již korunovaný mistr Norska roku 2007. Mladý Nor přijede se svou imprezou a bude chtít vylepšit loňské druhé místo. V tom mu ale určitě bude chtít zabránit domácí Mattias Kahle, který letos celou sezonu absentoval. Jeho loňská mistrovská Škoda Fabia WRC má letos stálé angažmá v Maďarsku, proto několikanásobný německý šampión opráší starší octavii WRC druhé evoluce.

Nebude chybět ani dánský reprezentant Kristian Poulsen, který tentokrát již nepojede s Toyotou Corollou WRC, nýbrž s letos nově nabytou zbrání Wevers Sportu, fabií WRC05. Se dvěma toyotami by naopak měl dorazit finský tým Progress Motorsport, který připravuje vozy rodinnému duu Jaakka a Kalleho Keskinenových.

Na rychlostních zkouškách rozmístěných v bývalém hnědouhelném revíru s nezaměnitelnou kulisou silně rozvinutého energetického průmyslu budou čeští fanoušci ale jistě moci fandit i některým našim posádkám, které plánují se šotolinové rally zúčastnit. Jen pro úplnost připomeňme, že Rallye Lausitz startuje přesně za měsíc; jede se 19. a 20. října v okolí Boxbergu.

Další informace k Lausitz Rallye naleznete ZDE.

-hof- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist