www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 25. dubna 2024, Svátek má Marek, zítra Oto

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 07 - Plains Rally

Premiéra MG S2000 Sport netrvala příliš dlouho

25. září 2007 • 09:00

O uplynulém víkendu se ve Walesu poprvé představil na závodní trati další speciál kategorie Super 2000. Ve světové předpremiéře do kokpitu MG S2000 Sport usedl jeden ze spolutvůrců celého projektu Ian Gwynne. Premiéra na šotolinové trati byla sice krátká, přesto naznačila schopnosti nového speciálu.

Ian Gwynne coby testovací pilot totiž stihl odjet pouze dvě rychlostní zkoušky. Na první dokázal zajet čtvrtý čas absolutně, když se o tuto příčku dělil s pozdějším vítězem Jonem Ingramem na Subaru Impreza WRC. Druhá zkouška již byla v Gwynnově podání slabší, předvedený výkon stačil pouze na třinácté místo. Možná proto chtěl na dalším testu zatáhnout...

Bohužel svou snahu přehnal a poslal svůj vůz do příkopu. S poškozeným zavěšením předního kola se bohužel pokračovat nedalo, přesto MG S2000 Sport zanechalo při svém premiérovém startu dobrý dojem.

V tomto roce by mělo nastat ještě několik možností vidět nový vůz v akci. Čínský vlastník značky MG Rover sice uvažoval o premiéře vozu při Rally China s domácím pilotem za volantem, od této úvahy však odstoupil a po dohodě s týmem MSD připravujícím tyto speciály se rozhodli zaměřit na asfaltové soutěže, na kterých by kvalitní piloti měli ukázat skutečné možnosti tohoto vozu.

I proto zatím vypadá nejnadějněji start bývalého továrního jezdce Škody Alexe Bengué na švýcarské Rallye du Valais. „Jsme s MSD i MG Rover v kontaktu a naše jednání probíhají velice seriózně. Vypadá to hodně nadějně, na 95% bychom na Valais mohli startovat,“ prozradil Bengué.

V případě úspěšné dohody by se měl Bengué společně se svou sličnou spolujezdkyní Caroline Escudero představit s MG S2000 Sport také na posledním asfaltovém podniku letošního mistrovství světa - Rally Ireland. Lehce v úvahu zatím přichází také start MSD na šotolinové Wales Rally GB.

Úvahy týmu MG Rover směřují k šampionátu určenému vozům S2000 - Intercontinental Rally Challenge. Zatím nejpravděpodobnější je varianta kompletního programu IRC 2008 se dvěma vozy. Jedničkou by mohl být právě asfaltový specialista Alex Bengué, na pozici dvojky by se měli střídat zatím neoznámený britský talentovaný mladík pro evropské podniky a jeden z čínských pilotů pro soutěže mimo starý kontinent.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
25.09.2007 15:49
Breaky
Taky si myslím že to bude ok,čekal bych veký propadák a ten se nekonal.Držím palec
toplist