www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 5. května 2024, Svátek má Klaudie, zítra Radoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 07 - Total Swartland Rally

Damseux opět na čele

26. září 2007 • 06:00

Jak rychle se po minulé Osram National Rally dostali jezdci týmu BP Volkswagen Hergen Fekken a Enzo Kuun do čela jihoafrického šampionátu, tak rychle se odtamtud po dalším podniku, Total Swartland Rally, zase odporoučeli. Ani jeden z nich totiž nedojel a na špici aktuální klasifikace se vrátil nestor automobilových soutěží Serge Damseaux. Ten vybojoval již 74. vítězství své kariéry a míří za jedenáctým titulem mistra Jihoafrické republiky. Po této sezoně zamýšlí ukončit svou jezdeckou kariéru.

Po první etapě rally v provincii Western Cape vedl Damseaux o čtyři sekundy před kolegou z týmu Castrol Toyota Johnnym Gemmellem. Enzo Kuun dělal hodiny a ztrácel na průběžného leadera osm sekund, Hergenu Fekkenovi chyběla další čtvrtminuta. Etapu zakončovaly tři vložky v areálu Killarney Raceway.

V sobotu posádky vyrazily na čtyři šotolinové úseky, když poslední měřil 46 kilometrů, a z nichž část se jela na asfaltu. Damseaux vyhrál první dvě vložky, Habig byl rychlejší na dalších dvou a posunul se tak na druhé místo. Gemmel dostal padesát sekund penalizace za zdržení v servisu způsobené výměnou poloosy a tlumiče.

Šestačtyřicetikilometrový úsek se stal osudným řadě posádek. Etiénne Lourens poslal svou Toyotu RunX S2000 přes střechu a ztratil šesté místo. Enzo Kuun zase přehnal tempo na jednom ze skoků a po tvrdém přistání z jeho pola vytekl veškerý olej. Hergena Fekkena vyřadil zase přehřátý motor, což bylo způsobeno chladičem ucpaným trávou. Na růžích ustláno neměl ani Damseaux, který měl co dělat se stádem krav blokujícím trať. Pro životní výsledek si ve Western Cape dojel Jon Williams navigovaný svým otcem Dougou. Skončil jako čtvrtý a za svými zády udržel nejrychlejší produkční vůz, imprezu Charla Wilkena, který vyhrál v rámci své klasifikace všech deset testů.

Total Swartland Rally
1.Serge Damseaux-Robert PaisleyZAToyota RunX S2000N41:40:58
2.Jan Habig-Douglas JuddZAVolkswagen Polo Playa S2000N4+26
3.Johnny Gemmell-Peter MarshZAToyota RunX S2000N4+53
4.Jon Williams-Doug WilliamsZAVolkswagen Polo Playa S2000N4+2:26
5.Charl Wilken-Greg GodrichZASubaru Impreza WRX STI N12BN4+2:51
6.Nicholas Ryan-Schalk van HeerdenZASubaru Impreza WRX STI N12BN4+4:28
7.Fernando Rueda-Gerhard SnymanZAMitsubishi Lancer Evo IXN4+4.32
8.Visser du Plessis-Dave LewkowiczZASubaru Impreza WRX STI N12N4+4:50
9.Jean-Pierre Damseaux-Cobus VreyZAToyota RunX S2000N4+4:52
10.Mark Cronje-Chris BirkinZAToyota RunX RSiA7+12:04

Další informace k Total Swartland Rally naleznete ZDE.

-hof- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist