www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 29. března 2024, Svátek má Taťána, zítra Arnošt

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 07 - Tempus BECEP Rally Košice

Slovenský šampionát vyvrcholí na podzim v Košicích

26. září 2007 • 10:00

Seriál TEMPUS RALLY Majstrovstvá Slovenska 2007 vyvrcholí závěrečných podnikem, kterým bude ve dnech 26. - 27. října TEMPUS BECEP RALLY KOŠICE 2007. Třiatřicátý ročník košické rally se vedle šestého dějství slovenského šampionátu pojede jako závěrečný podnik FIA Zóny střední Evropy pod názvem FIA CEZ Trophy 2007. V názvu rally se objevuje slovo BECEP, což je projekt Ministerstva dopravy, pošt a telekomunikací Slovenské republiky zaměřený na bezpečnost dopravního provozu na slovenských silnicích.

BECEP je zkratka slov BEZPEČNOSŤ CESTNEJ PREMÁVKY. Bezpečnost na cestách, ať už pro řidiče, cestující dopravních prostředků nebo chodců je životně důležitá. Proto zkratku BECEP, stejně jako i slogan CESTA PRE ŽIVOT, by si měli osvojit všichni účastníci dopravního provozu. Na internetové stránce www.becep.sk najdete všechny dostupné informace, strategii státu v oblasti bezpečnosti dopravního provozu, zákonné normy, statistiky a mnoho zajímavých informací nejen o represivních, ale především o preventivních prvcích zabezpečující dopravní provoz na cestách Slovenské republiky a v kontextu s Evropskou unií i na evropských cestách.

Organizátoři z Auto Klubu Košice ve spolupráci s promotérem slovenského šampionátu společností Tempus připravili náročnou dvoudenní rally, která měří celkem 373 km a obsahuje 11 rychlostních zkoušek v celkové délce 106 km. Ředitelstvi rally nalezne azyl v autosalonu Tempus Bavaria na Rastislavově ulici v Košicích. V těchto prostorách bude umístěno centrum rally, neboť vedle startovní a cílové rampy zde najdeme i uzavřené parkoviště, proběhne zde administrativní i technická přejímka, odevzdání cen pro nejlepší posádky a v prostorách ředitelství bude rovněž umístěno tiskové středisko pro akreditované novináře. Košická rally začne v pátek 26. října, kdy na posádky čeká na úvod dvakrát průjezd prologem v délce 5,60 km v ulicích Košic. Pořadí startu do prologu bude v opačném pořadí startovních čísel. Všichni fanoušci soutěžního automobilového sportu se mohou těšit na podvečerní představení všech posádek od 18 hodin u Tempus Bavaria. Po pátečním prologu startuje košická rally v sobotu 27. října v 7 hodin ráno z uzavřeného parkoviště u Tempus Bavaria. Na soutěžní posádky čeká celkem 9 náročných rychlostních zkoušek na úsecích Bankov, Ružín, Rankovce a Zamutov (dvakrát) a na úplný závěr je v itineráři okruhový rychlostní test, který má stejnou trať jako prolog. V cíli se první posádky objeví přesně v 17 hodin, na cílové rampě zároveň proběhne i odevzdání cen.

Organizátoři společně s promotérem finišují v těchto dnech na přípravách soutěže. Další informace najdete na oficiální internetové stránce www.rallye.sk, kde naleznete ke stažení všechny základní dokumenty k soutěži. Uzávěrka přihlášek pro soutěžící je stanovena na pátek 12. října.

Roman Ordelt
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist