www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 29. března 2024, Svátek má Taťána, zítra Arnošt

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 07 - Raliul Avram Iancu - ECOMAX

Titi Aur: letos poprvé vyhrál a skončil

9. října 2007 • 03:00

Po vítězství na předposledním podniku letošního mistrovství Rumunska, transylvánské Raliul Avram Iancu, se Constantin Aur rozhodl nestartovat na jakémkoliv dalším podniku organizovaném spolkem Federatia Romana de Automobilism Sportiv, který sice provozuje tamější mistrovství, nespadá však pod kompetence FIA. Osminásobný mistr Rumunska se nechal slyšet, že od nynějška bude startovat pouze na soutěžích s puncem Mezinárodní automobilové federace. Aur se totiž dostal do křížku s FRAS poté, co se dočkal pokárání za to, že si na Raliul Tara Barsei zažádal o tříminutový odklad startu za Bogdanem Mariscou, který měl problémy s brzdami. Třiačtyřicetiletého pilota navíc rozlítilo to, že se o trestu nedozvěděl žádnou oficiální cestou, ale od jeho soupeře Marca Tempestiniho.

V Cluj Napoca se objevilo celkem 42 posádek. S nulou na dveřích se v roli předjezdce představil Arnaud Augoyard, oficiální jezdec Renaultu, který tentokrát usedl do pohárové Dacie Logan. První dva testy ovládl současný leader mistrovství, Bogdan Marisca. Na superspeciálce Expo Pirelli byl ale nejrychlejší Aur a páteční etapu tak zakončil šest sekund za vedoucím Mariscou.

Hned během prvního sobotního testu však výsledková tabulka doznala velké změny – Marisca si na jednom ze skoků skočil více, než bylo zdrávo, a po tvrdém přistání na „čumák“ poškodil chladič. Jeho Evo IX byla sice i nadále pojízdná, přehřívající se motor si to však nechal líbit pouze do šesté rychlostní zkoušky. Počínaje RZ 5 se tak na čele vyhříval Aur, který si však musel bedlivě hlídat Marca Tempestiniho. Ten nakonec vyhrál tři testy v řadě a sobotu zakončil coby vedoucí muž - jeho náskok na Aura tvořil třináct sekund.

Ovšem jako by se zdálo, že každý vítěz předchozího dne na této soutěži následující ráno zákonitě odstoupí. Tak se stalo i v případě italského pilota - Tempestini skončil po RZ 10, na které poškodil řízení své imprezy N12. Aur tak mohl slavit své první letošní vítězství, druhý Dan Girtofan se naopak výrazně přiblížil průběžné první pozici v seriálu, na Mariscu mu chbí pouze šest bodů. Alex Mitroi, šestadvacetiletý inženýr z Brašova jezdící s Citroënem C2 R2, si naopak již s předstihem zajistil titul mistra ve skupině A.

Raliul Avram Iancu - ECOMAX
1.Constantin Aur-Anton AvramROMitsubishi Lancer Evo IXN4+1:06:31.0
2.Dan Girtofan-Adrian BergheaROSubaru Impreza WRX STI N12N4+1:02.4
3.Daniel Ungur-Petru JucanROSubaru Impreza WRX STI N11N4+2:17.7
4.Daniel Onoriu-Cosmin DiacuROMitsubishi Lancer Evo IXN4+2:59.6
5.Mihai Leu-Karoly BorbelyROMitsubishi Lancer Evo IXN4+3:14.3
6.Horatiu Savu-Victor MihailescuROMitsubishi Lancer Evo IXN4+4:15.3
7.Zoltan Juhos-Lorand BakoROMitsubishi Lancer Evo VIIIN4+4:45.1
8.Sorin Badea-Sorin ItuROMitsubishi Lancer Evo IXN4+5:02.9
9.Alexandru Mitroi-Valentin HardROCitroen C2 R2A6+7:44.2
10.Marius Herascu-Mihaita LazarescuROMitsubishi Lancer Evo IXN4+8:03.8

Další informace k Raliul Avram Iancu naleznete ZDE.

-hof- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist