www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 24. dubna 2024, Svátek má Jiří, zítra Marek

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 07 - Rally Postojnska Jama

Kaučič má slovinský titul

10. října 2007 • 12:30

Česká soutěžácká reprezentace má za sebou své letošní poslední vystoupení. Dostaveníčko si dala spolu s dalšími zahraničními posádkami na slovinské Rally Postojnska Jama. Ta byla zároveň předposledním dílem domácího mistrovství a Tomaž Kaučič si tam s předstihem zajistil letošní mistrovský titul. Posledním podnikem slovinského šampionátu bude jubilejní třicátý ročník Rally Hella-Saturnus v Lublani.

Favorit soutěže a již korunovaný mistr Zóny střední Evropy Václav Pech vyhrál páteční speciálku v ulicích Postojné, další den ale nenastartoval své mitsubishi, které tak zůstalo osamocené stát v uzavřeném parkovišti. Jen o málo více v soutěži dojel ve speciálce druhý Aleks Humar, který už na RZ 2 urval kolo u své C2 S1600. Sobotní etapa byla ztížena silným deštěm, na který doplatil například Vojtěch Štajf, do jehož vozu se pak trefili Vladimír Barvík a Miha Jezeršek; RZ 3 byla po tomto incidentu přerušena.

Vedení se ujal Karel Trojan, po RZ 4 se před něj ale dostal Darko Peljhan. Ten však na sedmém testu musel měnit kolo a ztratil tři minuty; do čela se dostal Tomaž Kaučič. I jemu se však nevyhnul defekt, který přišel na závěrečné vložce prvního dne. Na pozici leadera se tak vrátil Trojan, jenž měl nejbližšího soupeře téměř minutu a půl za sebou – byl jím Mitja Slejko na renaultu.

Během nedělní etapy se na druhé místo postupně probojoval Hermann Gassner, který do Slovinska přijel hlavně kvůli bodům do Mitropa Cupu. Bavor se musel během rally postupně prokousávat pořadím, neboť na první sobotní deštěm zmáčenou sekci obul slicky a začínal až z konce druhé desítky. Devětadvacetiletý Kaučič se dostal před svého hlavního soupeře v boji o titul Darka Peljhana po RZ 11 a díky udržení jezdce na mitsubishi za zády až do cíle mohl slavit celkové prvenství v letošní sezoně.

4. Rally Postojna Jama - Trst
1.Karel Trojan-Petr ŘihákCZMitsubishi Lancer Evo IXN42:08:45.2
2.Hermann Gassner-Karin ThannhäuserDMitsubishi Lancer Evo IXN4+1:12.4
3.Mitja Klemenčič-Jernej KorparSLOMitsubishi Lancer Evo IXN4+1:23.6
4.Miha Rihtar-Maja RojšekSLOMitsubishi Lancer Evo VIIIN4+1:27.5
5.Mitja Slejko-Izidor ŠaveljSLORenault Clio RSA7+2:26.9
6.Tomaž Kaučič-Peter ZorenčSLOSubaru Impreza WRX STI N11N4+2:49.0
7.Darko Peljhan-Igor KacinSLOMitsubishi Lancer Evo IXN4+5:31.4
8.Uroš Petrič-Darko LahSLOCitroën C2 R2A6+5:35.2
9.Jani Trček-Jože HumerSLOMitsubishi Lancer Evo IXN4+6:10.0
10.Miha Jezeršek-Tomaž IpavecSLOMitsubishi Lancer Evo IXN4+6:15.9

Další informace k Rally Postojna Jama naleznete ZDE.

-hof- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist