www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 27. dubna 2024, Svátek má Jaroslav, zítra Vlastislav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 07 - Critérium des Cévennes

Alex Bengué v Porsche

15. října 2007 • 08:00

Francouzský pilot Alexander Bengué, který od roku 2005, kdy hájil barvy továrního týmu Škoda Motorsport, stojí poněkud mimo dění v automobilových soutěžích, se opět může těšit na slušné množství zábavných víkendů za volanty závodních vozů. Jak jsme již dříve psali, počítá s jeho službami tým MG, který pro jedenatřicetiletého pilota z Cauterets přiveze nový speciál kategorie S2000 na letošní poslední evropský díl IRC, švýcarskou Rallye du Valais.

Kromě toho se ale objeví také na dvou závěrečných asfaltových soutěžích francouzského mistrovství. Alex totiž nahradí Francoise Delecoura v zeleném Porsche 996 GT3 připraveném týmem RS Autosport. Spolu se svou stálou spolujezdkyní Caroline Escudero pojedou na Critérium des Cévennes a na Rallye du Var. V rámci testování a poznávání se veřejnosti představí i na lokální Rallye de Haute, kde však pojedou pouze coby předjezdecký vůz.

Alex Bengué je asfaltovým mistrem Francie z roku 2003, dvakrát dosáhl na titul vicemistra (2002 a 2004). V roce 2005 startoval na vybraných podnicích za českou stáj ŠM, o rok později absolvoval s Peugeotem 307 WRC již jen dvojici asfaltových rally na Korsice a v Katalánsku; na pozvání pořadatele přijel ještě na šotolinové Lausitz Rallye, kde si odbyl premiéru za volantem produkčního vozu - jel s Mitsubishi Lancer Evo IX. Od té doby jako by se po něm zem slehla. Nyní se ale zdá, že tento talentovaný asfaltový specialista o sobě opět dá vědět.

-hof- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist