www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 2. května 2024, Svátek má Zikmund, zítra Alexej

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 07 - Toyota Dealer Rally

Premiéra afrického Aurisu S2000 na Toyota Dealer Rally

24. října 2007 • 08:00

Jihoafrická pobočka Toyoty Motorsport finišuje s přípravami své verze soutěžního modelu Auris S2000. Ta již nějaký měsíc existuje v Austrálii, kde vznikla pod vedením lokálního týmu Toyota Racing Development a nese klasické jméno Corolla, africká verze však na svou premiéru teprve čeká.

Veřejnosti se poprvé představí už o nadcházejícím víkendu, kdy se pojede poslední díl mistrovství JAR, Toyota Dealer Rally. Automobil zatím nemá homologaci a proto se ukáže pouze v roli předjezdeckého vozu, za jeho volant usedne Anthony Taylor. Ten se normálně věnuje zejména okruhovým závodům, kde s BMW 330i hájí barvy týmu BMW Motorsport. Je trojnásobným mistrem skupiny A v seriálu Bridgestone Production Car Championship.

„Možnost jet s aurisem celou rally je pro nás nejlepší možný test,“ říká manažer Toyoty Motorsport, Wammy Haddad. „Termín homologace se blíží a chceme mít vše vypilované. Jakákoliv změna provedená po schválení se pak prosazuje jen velmi těžko. Rádi bychom podobně jako tady v Africe jeli i v Evropě, doufám, že nebude problém sehnat povolení jet v roli předjezdce i na nějaké evropské soutěži.“

Hlavním cílem týmu Toyota na nadcházející soutěži bude poražení konkurenčního Volkswagenu v hodnocení týmu v rámci Sasol SA Rally Championship. Z hlediska jednotlivých jezdců je na tom v celém seriálu nejlépe Serge Damseaux pilotující Toyotu RunX S2000, který momentálně vede s čtyřbodovým náskokem a míří za jedenáctým titulem své kariéry.

-hof- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist