www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 29. dubna 2024, Svátek má Robert, zítra Blahoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 07 - Rally du Condroz-Huy

Francois Duval se na Rallye du Condroz objeví s Puntem S2000

31. října 2007 • 07:00

Dlouhou dobu se spekulovalo o startu Francoise Duvala na srpnové Madeiře s Fiatem Grande Punto S2000. Ze startu nakonec sešlo, přesto belgického pilota za volantem tohoto speciálu uvidíme. Stane se tak na druhé nejvýznamnější soutěži v Belgii, Rallye du Condroz.

„Chtěl bych strašně poděkovat všem, díky kterým se podařilo tento projekt dotáhnout do úspěšného konce. Největší dík paří určitě šéfovi Yacco Belgium Christophu Detandtovi. Všichni udělali maximu pro to, abych se v okolí Huy mohl představit a obhájit své loňské vítězství. A mým nejlepším poděkováním by samozřejmě bylo vítězství,“ prohlásil Duval.

Původně se uvažovalo o startu s vozem od týmu Vergokan, se kterým Pieter Tsjoen a posléze Freddy Loix válčili v IRC, nakonec však pojede s vozem Automeca Sport, které mohli čeští fanoušci vidět na letošní Bohemii. „Původně jsme chtěli testovat teď o víkendu, kdy byli ostatní soupeři ve Valais nebo Jalhay, ale nakonec se to nepodařilo. Ale to nevadí, i tak se nemůžu dočkat a jsem hodně namotivovaný. Z Itálie přišel o víkendu zbrusu nový motor, auto navíc po Korsice prošlo kompletní repasi. Pokud vše půjde dobře, tým přijede do Belgie už ve středu, takže ještě před shakedownem bychom se ve voze měli svézt,“ řekl závěrem Duval.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist