www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 28. března 2024, Svátek má Soňa, zítra Taťána

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 07 - Tempus BECEP Rally Košice

Bronzové Košice a vícemistr 2007 pro Pospu

5. listopadu 2007 • 01:00

Posádka Pospíšil / Vajík nastoupila do poslední soutěže Mistrovství Slovenské republiky Tempus Becep Rally Košice 07 s minimálním bodovým rozdílem jako druhá v průběžném pořadí hodnocení MSR. Bodovou ztrátu v šampionátu znamela především chyba Pospíšila s následným více než 20min pobytem v příkopu na rychlostní zkoušce v Rožňavě a také odstoupení na poloosu v Tatrách v úvodu soutěže.

Na začátku Košické soutěže měly tři posádky (Starý/Jiratko, Podhajecký/ Siska a Pospíšil/Vajík) šance na získaní titulu mistra Slovenské republiky. V úvodu soutěže se dopustil spolujezdec Starého chyby na okruhu, následná penalizace znamela citelnou velkou ztrátu. Na druhé straně posádka Pospíšil/Vajík zaznamenala na okruhových vložkách celkové 15. místo absolutně a Podhájecký se vzdaloval pouze po vteřinách. Podhájecký kontroloval druhou pozici za Hadikem v kitové Octávii, která znamela mistrovský titul. Starý se nenechal znervoznit chybou v úvodu a zajížděl se svým vozem Renaultem Clio R3 vynikající časy a rychle snižoval náskok vedoucí dvojice šampionátu, naopak třídu vedoucí maďarská posádka Hadik/Juhász nemohla ani v případě vítězství zasáhnout do čelních pozic hodnocení šampionátu Slovenské republiky 2007. Na posledních vložkách posádka Starý/Jiratko stáhla svoji ztrátu na vedoucí posádky na desítky sekund a bylo jasné že rozhodnout může sebemenší chyba kohokoliv z vedoucí trojice, defekt nebo technická závada. Na poslední rychlostní zkoušce posádka Pospíšil/Vajík sice porazila vedoucího Podhájeckého, ten měl však řádově vyšší náskok a jak sám přiznal, šedivěl při sebemenším atypickém zvuku z auta . Posádce Starý/Jiratko se nepodařilo smazat celkovou ztrátu a tak po poslední rychlostní zkoušce Podhájecký mohl příjmout gratulace od vicemistra Pospíšila.

Skvěle zorganizovaná závěřečná soutěž Mistrovství Slovenské republiky byla zakončena slavnostním vyhlášením, kde posádka Pospíšil / Vajík převzala stříbrné poháry za 2.pořadí ve třídě A7 v mistrovství Slovenské republiky. Byla to příjemná útěcha za sezonu strávenou nad stavbou vozu Honda Civic R3 , což bylo prioritou týmu pro tento rok.I z tohoto důvodu byla posádka od prvních soutěží přihlašována s vozem N3 ve třídě A7 a netrpělivě se čekalo na postupně přicházející evoluce komponentů vozu R3. Bohužel CD s mapami motoru a poslední kabely dorazily až těsně před posledním závodem v Košicích a tak posádka absolvovala i poslední závod opět ve vozu N3.

Hned následující víkend se jezdec Pospíšil účastnil Global Assistance Setkání mistrů, na autodromu Česká Lípa - Sosnová. Účast na setkání Pospíšil pojal především jako poděkování celému realizačnímu týmu a tak se na místě spolujezdce vystřídají mechanici a další spolupracovníci. Vzhledem k hvězdnému obsazení si Pospíšil nedělal sebemenší nároky na postup a o to více bavil své fanoušky a diváky.

Pospa Rally Team
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist