www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 4. května 2024, Svátek má Květoslav, zítra Klaudie

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 07 - Conrad Euregio Rally

Závěrečný podnik holandského seriálu s černým hávem

7. listopadu 2007 • 09:00

Závěrečný podnik letošního mistrovství Holandska, Conrad Euregio Rally, se nesl v duchu vážné havírie, která se stala na trati RZ 1. Britská posádka Richard Felgate-Raymond Lloyd s jejich BMW 325i havarovala, spolujezdec utrpěl vážná zranění. Organizátoři se rozhodli rally přerušit a počkat s dalším pokračováním na zprávy z nemocnice. Na základě nich sice byla odstartována nedělní etapa, pak se ovšem Lloydův stav začal horšit - spoluejzdec několik dní o svůj život bojoval, nakonec bohužel v průběhu včerejška svým zraněním podlehl. Šestapadesátiletý navigátor byl viceprezidentem Wolverhampton & South Staffs Car Clubu, do něhož vstoupil v roce 1975. O tři roky pouději nastupil do své první soutěže. Byl rovněž tajemníkem Bulldog Rally, pořádané klubem z Wolverhamptonu.

Smutnou rally vyhrál René Kuipers navigovaný Erwinem Mombaertsem. Na startu se tentokrát ze zdravotních neobjevil Mark van Eldik, který o nadcházejícím víkendu v rámci přípravy na šotolinovou Wales Rally GB nastoupí do francuzské Rallye Terre du Vaucluse. Kuipers vyhrál v dešti první dvě vložky a po zkrácené sobotní části vedl před Erikem Weversem, který se opět vrátil do staré dobré corolly, o devět sekund. Harry Kleinjan ve fabii sice vyhrál RZ 3, kvůli chybě na úvodní vložce ale ztrácel již přes dvacet sekund. Petera van Merksteijna trápily technické problémy a po sobotě mu patřilo třinácté místo.

V neděli byl Kuipers nejrychlejší na třech vložkách, další dvě vyhrál Jan de Winkel, který při svém druhém startu se Subaru Impreza WRC vydobyl stříbrný stupínek. Peter van Merksteijn také vyrál po dvou testech a dokázal se probojovat na konečné páté místo. Jeho syn Peter ovládl skupinu N, sestra Stephanie jedoucí se starším lancerem Evo VIII, skončila na RZ 9. Perličkou je, že se pro rodinný tým Merksteijnů chystá v britském M-Sportu druhý Ford Focus WRC06. Syn vítěze rally, Dennis Kuipers, poprvé startoval se zbrusu novým Peugeotem 207 S2000 týmu Wevers Sport. V sobotu sice skončil po poruše už na RZ 2, další den ale opět nastoupil a se sympatickými časy nakonec skončil jako jedenadvacátý.

25. Conrad Euregio Rally
1.René Kuipers-Erwin MombaertsNL/BSubaru Impreza WRC S12A856:22
2.Jan de Winkel-Radboud van HoekNLSubaru Impreza WRC S12A8+8
3.Harry Kleinjan-Annemieke HulzebosNLSkoda Fabia WRCA8+11
4.Erik Wevers-Jalmar van WeerenNLToyota Corolla WRCA8+30
5.Peter van Merksteijn-Erwin BerkhofNLFord Focus RS WRC 06A8+1:34
6.Dirk Boers-Simone MasselinkNLSubaru Impreza WRC S7A8+2:36
7.David Mann-Alun CookGBSubaru Impreza WRC S5A8+2:47
8.Peter van Merksteijn Jr.-Eddy ChevaillierNL/BMitsubishi Lancer Evo IXN4+3:36
9.Henk Vossen-Johan FindhammerNLMitsubishi Lancer Evo IXN4+3:43
10.Jeroen Laarhuis-Maurice LammersenNLSubaru Impreza WRC S5A8+3:54

Další informace ke Conrad Euregio Rally naleznete ZDE.

-hof- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist