www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 4. května 2024, Svátek má Květoslav, zítra Klaudie

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 07 - Race of Champions

Alister nahradí Colina na Race of Champions

13. listopadu 2007 • 01:00

Bývalý mistr světa a nedávno tragicky zesnulý Colin McRae býval tradičním jezdcem na Race of Champions, každoročním zakončovacím podniku motoristické sezóny. V minulých dnech organizátoři tohoto klání oznámili, že se místo Colina objeví jeho bratr Alister.

„Bude to pro mě obtížné startovat místo Colina, vždycky se postaral o špičkovou show. Diváci na něm milovali, že za každou cenu jezdil pořád naplno a hlavně divácky velmi atraktivně. Myslím, že právě aktivní účast na jeho oblíbeném podniku je tím nejlepším činem, který můžeme při vzpomínce na něj udělat,“ řekl britský šampion z roku 1995 Alister McRae.

Právě jedním z nejsilnějších momentů minulosti Race of Champions 1998, kde se oba bratři setkali ve finále. Po dvou jízdách to bylo vyrovnané 1:1, nakonec se přeci jen radoval Colin.

Od Alisterovy poslední účasti na Race of Champions se formát trochu změnil. Největší změnou je změna ve startovním poli, kdy se neobjevují jen soutěžní jezdci, ale také účastníci z jiných disciplín. Letos již potvrdili účast Michael Schumacher, Heikki Kovalainen, Jenson Button či David Coulthard, který bude Alisterovým týmovým kolegou v poháru národů.

„Jsem velice rád, že budu moci závodit ve společnosti takových špičkových pilotů. Na závěr sezóny je to ideální příležitost pro zábavu. Ale i tak chce každý vyhrát,“ dodal s úsměvem McRae.

„Ztráta Colina je tragédií. Byl jedním z nejoblíbenějších účastníků ve dvacetileté historii Race of Champions. Letos bude na stadionu ve Wembley chybět, ale věřím, že společně ostatní závodníci mu svým vystoupením vzdají hold,“ řekl Fredrik Johnsson z pořádající organizace IMP.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist