www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 25. dubna 2024, Svátek má Marek, zítra Oto

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 07 - Rally Victory Sofia

Rally Victory Sofia kvůli sněhové kalamitě odvolána !

12. listopadu 2007 • 06:00

Závěrečným podnikem bulharského šampionátu byla o uplynulém víkendu Rally Victory Sofia. Byla však není to správné výrazivo. Přestože se objevili funkcionáři, jezdci i diváci, posádky se pořádně nesvezly ani na jediném úseku, protože soutěž byla odvolána.

Teprve třetí ročník Rally Victory Sofia je pořádán Bobi Tanevem. Otec i u nás dobře známého jezdce Georgi Taneva není ve své vlasti příliš oblíben, proto se na 'jeho' soutěž přihlásilo pouhých třicet posádek, přičemž do hlavnícho města Bulharska se jich sjelo třiadvacet.

Posádky zvládly bez problémů páteční slavnostní start na náměstí Alexandra Něvského, v sobotu ráno však nastaly problémy. Husté sněžení, které zasáhlo Evropu, se nevyhlo ani Balkánskému poloostrovu. Hned první dvaadvacetikilometrový test, který měl vést přes pohoří Mala Planina, pokrylo přes noc více než deset centimetrů sněhu.

Posádky se přesto na tuto zkoušku vydaly, jen samotné zdolání tohoto úseku však bylo téměř nad jejich síly. „Byl to očistec, se závoděním to nemělo nic společného. Na nějakou rychlejší jízdu jsme neměli ani pomyšlení, snažili jsme se hlavně udržet auto na silnici. Místy jsme se plížili takovou závratnou rychlostí, že na běžkách bych byl v cíli určitě dřív,“ řekl s notnou dávkou černého humoru vítěz předchozích dvou ročníků a letošní bulharský mistr Dimitar Iliev.

Celé pole závodníků pak zůstalo v časové kontrole před RZ 2 čekaje na finální verdikt. Ředitel soutěže Georgi Slaveikov okamžitě rozhodl o přesunutí celého konvoje zpět do servisní zóny. Společně s hlavním sportovním komisařem Uwe Schmidtem se pak rozhodli celý podnik ukončit bez jediné odjeté rychlostní zkoušky.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
12.11.2007 13:13
John - moderátor
Spíš to vypadá, že se ten sníh nakonec pořadatelům "hodil do krámu", vzhledem k počtu převzatých posádek.
12.11.2007 08:05
Runy
Copak klucí bulharský ty jen tak někam nevjedou:-)) Při pohledu na spodní obrázek vidím tu "kalamitu" na silnici a na té louce to není ani na ty běžky:-))Měli by jezdit jen v červenci na okruhu u moře..
12.11.2007 01:15
Pluto - moderátor
A ještě druhá zajímavost - na spodním obrázku je zachycena trať RZ 1 v sobotu ve 13:10, tedy v době, kdy se měl konat druhý průjezd touto zkouškou.
12.11.2007 01:14
Pluto - moderátor
Jen pro zajímavost, se žlutou "Tanevovou" Imprezou (na obrázku) měl jet tentokrát Nikolay Zlatkov.
toplist