www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. dubna 2024, Svátek má Rostislav, zítra Marcela

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 07 - Memorial Bettega

Bettegův memoriál s hvězdným obsazením

22. listopadu 2007 • 02:00

Podobně jako u kolize tří závěrečných podniků z ČR, Polsku a Maďarsku, také dvě asi nejvýznamnější evropské automobilové show se potkaly ve stejném termínu. Jak Race of Champions, tak Bettegův memoriál se totiž odbudou ve shodnou dobu - třetí prosincový víkend.

Zatímco Race of Champions se věnuje pilotům z různých motoristických disciplín, Bettegův memoriál, který je součástí týdenní Motor Show v Bologni, se soustřeďuje primárně na jezdce automobilových soutěží.

A přestože je ještě dostatek času do startu soutěže, již nyní začínají prosakovat jména, která v Bologni uvidíme. Největším tahákem asi bude estonský pilot Markko Märtin, který se momentálně věnuje testům továrního týmu Subaru WRT před Wales Rally GB. A právě s tovární Imprezou WRC by se měl v Bologni objevit. „Italští organizátoři oslovili Markka a společně s tím pozvali i náš tým. Velice rádi jsme jejich pozvání přijali,“ řekl Chris Taylor za Subaru World Rally Team.

Märtin však nebude jediným tahákem. Přes velkou konkurenci v Race of Champions by se v memoriálu nesoucím jméno špičkového italského pilota, který tragicky zahynul na Tour de Corse v roce 1985, měli objevit špičkoví piloti jako Francois Duval, Toni Gardemeister, Jan Kopecký či Alessandro Bettega. V dalších doprovodných závodech se představí téměř kompletní italská špička doplněná o talentovaného ruského mladíka Jevgenije Novikova.

Další informace k Memoriálu Bettega ZDE.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist