www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 25. dubna 2024, Svátek má Marek, zítra Oto

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 07 - Monza Rally Show

Monza Rally Show podruhé kořistí Rossiho

28. listopadu 2007 • 06:00

Valentino Rossi jedoucí s Focusem WRC04 půjčeným od Andrease Mikkelsena podruhé v řadě triumfoval v italské Monza Rally Show. Motocyklový jezdec se po dvou prohraných sezonách motocyklových závodů zároveň nechal slyšet, že pokud Yamaha nezlepší výkonnost svých závodních strojů pro rok 2008, opustí Rossi seriál MotoGP. Že by se blížil přestup do rally?

Letos byl okruh v Monze kompletně pod vodou, na což si nejrychleji zvykl Alessandro Perico, jenž vyhrál první test a až do RZ 3 byl na čele. Vedení pak přejal Rossi, který vyhrál tři z celkových pěti vložek. Na posledním testu se pak na druhé místo vyhoupl Piero Longhi, který na začátku rally ztratil kvůli studeným pneumatikám.

Longhi předvedl slušnou stíhací jízdu, jeho tempu odolal pouze Rossi. V kategorii GT si vedl nejlépe zástupce okruhového seriálu WTCC Stefano D'Aste, který tentokrát usedl do Lotusu Exige. Mezi vozy S2000 vyhrál Luca Rossetti (peugeot) před Giampaolem Tenchinim (fiat) a Didierem Auriolem (toyota). Auriol navigovaný Denisem Giraudetem vyhrál v rámci své třídy dva testy, celkově dojel jako šestnáctý. Nejrychlejším produkčním vozem bylo Evo IX Lucy Cantamessy, jež dojelo jednu příčku za corollou Auriola.

Na závěr přišla paralelní Master Show. Rossi ve čtvrtfinále vyřadil Massima Beltramiho (Peugeot 206 WRC), v dalí rozjížďce ale sám podlehl Longhimu, jenž byl rychlejší o tři sekundy. Podstatně těsnější bylo finále, kde Longhi vyhrál na Mirko Viragim o těsné čtyři desetiny.

Roberto Brivio vyřadil Aureola, kterého ale v rozhodující jízdě pomstil Rossetti. Luca Cantamessa pokořil ve finále skupiny N Andreu Dallavillu, „gétéčka“ ovládl Alex Caffi s porsche. Klasifikaci vozů S1600 vyhrál Andrea Spinoni na Renaultu Clio.

5. Monza Rally Show
1.Valentino Rossi-Carlo CassinaIFord Focus WRCA81:10:59.8
2.Piero Longhi-Luca CassolISubaru Impreza WRCA8+33.3
3.Mirko Virag-Domenico PozziIPeugeot 307 WRCA8+54.9
4.Alessandro Perico-Fabrizio CarraraIPeugeot 206 WRCA8+1:11.0
5.Felice Re-Mara BarianiIŠkoda Fabia WRCA8+2:43.5
6.Rinaldo Capello-Massimo CiceriIŠkoda Fabia WRCA8+3:07.1
7.Eugenio Mannarino-Massimo BellelliISubaru Impreza WRCA8+3:12.9
8.Giacomo Ogliari-Marco VerdelliIPeugeot 206 WRCA8+3:24.6
9.Pierfranco Uzzeni-Fausto BondesanIPeugeot 307 WRCA8+3:41.3
10.Stefano D'Aste-Linda D'AsteILotus ExigeGT+3:53.2

Další informace k Monza Rally Show naleznete ZDE.

-hof- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist