www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 3. května 2024, Svátek má Alexej, zítra Květoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 07 - Valašské setkání mistrů

Valašské setkání mistrů vyhrál Honza Štěpánek

27. listopadu 2007 • 07:00

V okolí Valašské Bystřice se o poslední listopadové sobotě setkali moravští soutěžní piloti z rally a cross-country, aby si vzájemně poměřili síly ve valašské obdobě setkání mistrů. Na šestnáctku pilotů čekalo šest naprosto odlišných rychlostních zkoušek, potažmo disciplín.

Nejdříve si to závodníci rozdali na devítisetmetrovém okruhu na čtyřkolkách. Do průběžného vedení se po této disciplíně dostal letošní evropský šampion v enduru Roman Michalík, který se již dal do pořádku po zranění, které jej vyřadilo z mezinárodní Šestidenní v Chile.

Druhým testem byla klasická rychlostní zkouška, na které jezdci startovali na svých soutěžních či trénikových vozech. Zde byl nejrychlejší Jan Štěpánek, který se vyhoupl do čela před Michalíka a Silvestra Mikuláštíka.

Třetí disciplínou byly motokáry. Časové odstupy na okruhu byly minimální, na rozdíl od předchozích testů se na čele kromě Michalíka objevili Petr Vraj a dva zástupci offroadů Jaroslav Pešl a Radim Sušeň.

Na RZ 4 se ke slovu opět dostala rally a zcela se opakovaly výsledky z druhé vložky. Trojice na čele v pořadí Štěpánek, Mikuláštík a Michalík si pak upevnila své pořadí i v předposlední disciplíně, kterou byl drift.

Závěrečná zkouška se odehrála na Chatě Búřov, kde jezdci soupeřili na virtuální šotolinové rychlostní zkoušce ve hře na herní konzoli Playstation 2. Nejrychlejší byl v této disciplíně Pavel Valoušek, jenž se tímto úspěchem dokázal probojovat na celkovou bronzovou příčku. Hodně mu k tomu dopomohl i Silvestr Mikuláštík, který se jakožto organizátor nechal dobrovolně vyloučit za nepovolený trénink.

V cíli se tedy na stupně vítězů postavila trojice v pořadí Jan Štěpánek, Roman Michalík a Pavel Valoušek. Klasifikace však u této akce nebyla až tak důležitá - hlavním smyslem bylo rozloučení s letošní motoristickou sezónou, stejně jako pobavení sebe, svých soupeřů i diváků. A tento účel akce splnila dokonale. Bude za rok pokračování?

Výsledky Valašského setkání mistrů naleznete ZDE.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist