www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 26. dubna 2024, Svátek má Oto, zítra Jaroslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 07 - Rajd Barbórka

Quattro S1 atrakcí Barbórky (aktualizováno)

29. listopadu 2007 • 12:00

Do seznamu přihlášených na polské zakončení letošní soutěžácké sezony, varšavský Rajd Barbórka, přibylo hodně atraktivní lákadlo. Lech Koraszewski totiž hodlá poprvé předvést své nové Audi Sport Quattro S1, legendárního zástupce zaniklé skupiny B.

Jeho exemplář má zatím, co se soutěžní historie týče, zcela čistý list. Jedná se totiž o nově postavenou repliku, která však obsahuje řadu originálních továrních dílů. Premiéra tohoto skvostu se měla uskutečnit již před časem při závěrečném podniku polského mistrovství v závodech do vrchu, nakonec ale byla posunuta až na rallyovou show v ulicích Varšavy.

Rajd Barbórka se jede ve stejném termínu, jako Pražský rallysprint, tedy v sobotu 8. prosince a vedle „audiny“ nabídne i další zajímavá lákadla. Z Belgie například přijede Marc Maertens s na rally poměrně neobvyklým BMW M3, velký zájem ale rozhodně přitáhne domácí jezdec a účastník PC WRC Lezsek Kuzaj, který v polské premiéře představí nejnovější Subaru Impreza WRC S12B.

Aktualizace: dnes do seznamu přihlášených přibyla i legenda polských soutěží, Krzysztof Hołowczyc. Ten měl původně absolvovat pouze speciálku pro diváky, nově však bude regulérně bojovat o vítězství - podobně jako Kuzaj pojede s WRC od subaru. Další vozy WRC přivezou Bohdan Ludwiczak (focus), Mariusz Królikowski, Jacek Ptaszek (oba corolla) a Mariusz Małyszczycki s fábií. Doplněno bylo i jméno Fabia Ghizziho z Itálie, jenž pojede s Lancií Delta Integrala.

-hof- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
29.11.2007 21:57
Karbonyl - moderátor
Jo, Profiko. A příští rok - pokud sežene peníze - jde pravděpodobně do rally s Peugeotem 207 S2000.
29.11.2007 20:27
maevad
Małyszczycki pojede patrně s Fábií od Profika. Co jsem viděl na videu (vrchy), tak mu to celkem šlo.
29.11.2007 13:43
dufs
Hlavně aby dojel do cíle první rz, myslím Kuzaje :-)
toplist