www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 4. května 2024, Svátek má Květoslav, zítra Klaudie

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 07 - Race of Champions

Race of Champions i s vozem S2000

30. listopadu 2007 • 04:00

Tradiční předvánoční motoristická show, britský Race of Champions, definitivně odhalila soupisku vozů, s nimiž budou jezdit nejlepší piloti z rozličných motoristických disciplín. Počet typů závodních speciálů se ustálil na čísle pět – kromě již dříve ohlášených speciálů Ford Focus WRC, Aston Martin Vantage N24 a unikátní buginy RoC Car budou na stadionu ve Wembley kroužit také prototypy okruhového cestovního vozu z dílny francouzské společnost Solution F a soutěžní Fiaty Grande Punto S2000 Abarth.

Pro letos znovuzrozenou značku se štírem ve znaku to bude dobrá možnost předvést vlastnosti své čtyřkolky. „Naše auto je určeno pro rally, pro technické a úzké cesty. Na asfaltovém okruhu ve Wembley se určitě bude cítit jako ryba ve vodě,“ řekl Claudio Berro, zodpovědný za sportovní aktivity Abarthu.

Další novinkou na RoC bude prototyp okruhového cestovního vozu, který je oblečen do siluety aktuálního Opelu Astra a je dílem francouzského specialisty na konstrukci závodních komponent, firmy Solution F. „Pro Race of Champons je to nový vůz,“ řekl technický šéf firmy Hugues Baude. „Závodíme s ním ale už druhou sezonu a mnozí jezdci mohou potvrdit, že je to velice snadno ovladatelný automobil – piloti na RoC budou schopni velice brzo využít jeho plné možnosti.“ To ostatně potvrdila i rallyová legenda a iniciátorka RoC Michélle Mouton, která okruhový prototyp sama vyzkoušela.

-hof- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist