www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 20. dubna 2024, Svátek má Marcela, zítra Alexandra

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 07 - Rajd Barbórka

Bryan Bouffier s Peugeotem 207 S2000 od Kronosu

7. prosince 2007 • 06:00

Letošní mistr Polska zakončí svou zatím nejúspěšnější sezónu v automobilových soutěžích o nadcházejícím víkendu při tradiční show v ulicích polského hlavného města Varšavy. Na Rajdu Barbórka se představí opět v barvách Peugeotu Polska, podobně jako na zářijovém Rajdu Orlen ale pojede s náhradním vozem.

Ve stejném termínu se totiž v Maďarsku jede Mikulás Rallye, na které bude startovat János Tóth, majitel „dvěstěsedmičky“ stáje Tagai Racing Team. Peugeot Polska si tento vůz v průběhu sezony od TRT pronajímal, protože však vůz nebyl pro Barbórku volný, musela se najít alternativa.

Polský tým se nakonec dohodl s belgickou stájí Kronos Racing. Bryan Bouffier se společně se svým stálým spolujezdcem Xavierem Panserim představí za volantem Peugeotu 207 S2000, kterého v letošní sezóně Intercontinental Rally Challenge celkem úspěšně vodil belgický pilot Bernd Casier.

„Jsem velice rád, že jsem dostal příležitost startovat v polském šampionátu, navíc se špičkovým speciálem S2000. To vše pak bylo korunováno ziskem titulu. Na závěr sezóny jedeme do Varšavy pobavit sebe i diváky, nicméně už teď se začínáme soustředit na příští rok, momentálně se snažím sehnat finance na start při Rallye Monte Carlo,“ prozradil Bryan Bouffier.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist