www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 2. května 2024, Svátek má Zikmund, zítra Alexej

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 08 - Mountain Rally Norway

Patrik Sandell o své budoucnosti i testech s Focusem WRC

10. ledna 2008 • 10:00

Švédský pilot Patrik Sandell, který se stal v roce 2006 juniorským světovým šampionem, stále nemá o nadcházející sezóně jasno. Jestli bude pokračovat v JWRC či v jiném šampionátu, se ukáže až v nejbližší budoucnosti, přesto mu nic nebránilo vyzkoušet si na testech Ford Focus WRC.

„Zatím vůbec nemáme žádné plány pro letošní rok. Chtěli bychom se zúčastnit domácí Švédské rally, ale zatím není jisté, s jakým vozem,“ prohlásil Patrik Sandell, který se na Uddeholm Rally Sweden skutečně přihlásil ve třídě N4. Spekuluje se, že by mohl v týmu Peugeot Sport Sweden nahradit Jimmy Jogeho za volantem Peugeotu 207 S2000. „I nadále však uvažujeme o JWRC. Dostali jsme celkem seriózní nabídku na start se špičkovým vozem S1600. Jedná se, stejně jako v roce 2007, o francouzský vůz, ale není to Renault,“ dodal trochu tajemně Sandell.

Švédský pilot měl možnost si o uplynulém víkendu vyzkoušet jízdu za volantem Fordu Focus WRC, se kterým se Christian August Selmer zúčastní koncem tohoto týdne prvního podniku norského šampionátu. „Musím říct, že jízda s takovýmto vozem je skutečný zážitek. Všechno tu probíhá o hodně rychleji, než v S1600 nebo R3. Auto se taky chová neskutečně, je radost se s takovým autem svézt,“ řekl Sandell.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
10.01.2008 19:10
ajaj
Chlap s gulama. Jeho heslo: Na fotbal ti stačí koule jedna, ale na rallye musíš mít obě! Lépe to zatím podle mne nikdo nevyjádřil.
toplist