www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 25. dubna 2024, Svátek má Marek, zítra Oto

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 06 - Pirelli Lavanttal Rallye

Achim Mörtl bude v Rakousku chybět

29. března 2006 • 04:00

Již o tomto víkendu pokračuje národní šampionát u našich jižních sousedů. Letošní ročník Pirelli Lavanttal Rallye se však bude muset obejít bez vedoucího muže českého šampionátu, Achima Mörtla.

Na soutěži, která se kromě rakouského šampionátu započítává také do mistrovství Slovinska, bude Mörtl chybět z prozaického důvodu. Ve stejném termínu se jede úvodní podnik slovenského šampionátu v maďarském Egeru, kde měl dle původních plánů Mörtl startovat v barvách Subaru Slovakia. Z této účasti však sešlo a tak se Achim pokoušel dodatečně přihlásit na soutěž ve Wolsbergu, jeho pozdě posílaná přihláška však přijata nebyla.

Na start dvoudenní soutěže, která bude mít na programu 14 rychlostních zkoušek o celkové délce lehce přesahující dvě stovky kilometrů, se i tak postaví velice početná konkurence. Kromě téměř kompletní rakouské špičky (kromě Mörtla bude chybět i Willi Stengg, který si po pádu ve sklepě poranil obratel) se na startu představí i řada špičkových slovinských pilotů, které doplní například Maďar Hideg, Němec Wallenwein s jediným vozem specifikace WRC, češi Jiří Tošovský s Jaroslavem Mikulenkou či průměrní Italové Claudio De Cecco a Felice Scaffidi.

Více informací naleznete zde.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
29.03.2006 14:10
maevad
Ještě pojede Pertlíček jun. s Civicem.
29.03.2006 08:16
Ricardo - moderátor
Škoda toho....
toplist