www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 20. dubna 2024, Svátek má Marcela, zítra Alexandra

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 08 - Rajd Magurski

Czopik pojede polské mistrovství s lancerem

1. února 2008 • 06:00

MRT by Nocentini, italský tým z Trezzana sul Naviglio, přivezl pro posádku Tomasz Czopik-Glib Zagorij do polských Gorlic, kde se už tento víkend pojede zahajovací podnik tamějšího mistrovství Rajd Magurski, Mitsubishi Lancer Evo IX. Ve dvojici ACE-Racingu byl původně jako spolujezdec nahlášen Lukasz Wronski, Czopikův dosavadní navigátor ale našel mezi svými pracovními povinnostmi trochu volného času a Magurski nakonec pojede on.

Letošní plány Czopika jsou spojené zejména s polským mistrovstvím. Opakování loňského programu v ME není jisté, zatím se jedná o startu na italské Mille Miglia a do úvahy připadá i turecká Istanbul Rally. Na zahraničních podnicích by měl jet Polák s Fiatem Punto S2000 stejného týmu.

Tomasz Czopik v minulých dnech najezdil s lancerem 130 testovacích kilometrů; jednalo se o exemplář, se kterým vloni jezdil v italském mistrovství Luca Cantamessa. Czopik se nechal slyšet, že poprvé dostal k dispozici auto už od začátku perfektně nastavené. Během testů prý nebylo třeba dělat žádné velké zásahy do setupu, což pro něj byla po loňských peripetiích s Polem S2000 příjemně šokující změna.

-hof- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
01.02.2008 10:18
krb
Czopikovi testy na Rajd Magurski: odkaz na www.autoklub.pl
toplist