www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 24. dubna 2024, Svátek má Jiří, zítra Marek

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 06 - Pirelli Lavanttal Rallye

Achim Mörtl nakonec v Rakousku pojede

29. března 2006 • 13:30

Dnes ráno jsme informovali, že Achim Mörtl nebude startovat ani na soutěži v Egeru, ani v rakouském Wolfsbergu. V průběhu dnešního dne se však situace razantně změnila a tak se můžou fanoušci na sympatického Rakušana těšit.

Problematická situace nastala jednoduše - Achim Mörtl měl startotav na Start Autó Rallye v Egeru v barvách týmu Subaru Slovakia. Jeho chlebodárce však nebyl schopen poskytnout slíbené finanční prostředky a tak se Mörtl pokoušel o start na domácí půdě. Achim se na Pirelli Lavanttal Rallye pokoušel dodatečně přihlásit, jeho pozdě posílaná přihláška však přijata nebyla.

Během dnešního dne však nastala razantní změna, kdy přišlo z rakouského svazu povolení pro start Mörtla, který ve startovní listině nahradí Willi Stengga, který musí soutěž vynechat po problémech s obratlem po nedávném pádu ve sklepě.

„Jsme velice rádi, že takový špičkový pilot, jakým Achim Mörtl bezesporu je, bude moci na naší soutěži startovat. Byla by obrovská škoda, kdyby kvůli úřednické mašinerii musel chybět. Jistě, je to proti stanoveným předpisům, ale občas je potřeba dívat se na řády i jinýma než právnickýma očima,“ řekl šéf organizačního výboru Pirelli Lavanttal Rallye Gerhard Leeb.

Více informací o Pirelli Lavanttal Rallye naleznete zde.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
30.03.2006 01:51
Pluto - moderátor
To Pavel:
Nevím, z jakého zdroje jste čerpal, ale mnou uvedená formulace je přepis jedné z odpovědí při rozhovoru pro jedno rakouské radio. V minulých dnech jsem tuto problematiku důkladně sledoval s jedním kolegou z Rakouska, na základě jehož informací byla v článku použita věta právě z rozhovorou s panem Leebem na rakouském rádiu.
30.03.2006 00:29
Pavel
Překlad slov Gerharda Leeba není úplně přesný. Řekl, že by bylo proti stanoveným předpisům, kdyby nechali Mörtla jet přes pozdní podání přihlášky. - Tu ale nakonec zamítli. Výměna jednoho člena z posádky je ale naopak plně v souladu s předpisy FIA...
toplist