www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 20. dubna 2024, Svátek má Marcela, zítra Alexandra

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 08 - Rally Argentina (PCWRC)

Rally Argentina se 14 WRC na startu

26. února 2008 • 08:00

Minulý týden byl uzavřen příjem přihlášek na čtvrtý díl letošního mistrovství světa, jihoamerickou Rally Argentina. Na konečném seznamu účastníků je celkem dvaašedesát posádek, z toho čtrnáct z nich pojede s vozy WRC. Za Stobart nakonec vedle Gigi Galliho pojede Henning Solberg, ve fordech týmu Munchi’s se letos poprvé objeví celá loňská sestava – Luis Perez Companc a Federico Villagra.

Do druhého dílu produkčního seriálu PC WRC se přihlásilo celkem 23 jezdců. Patrik Sandell jako jediný pojede s vozem kategorie S2000. Argentina bude prvním letošním světovým závodem pro Travise Pastranu. Mezi další účastníky budou patřit například Jevgenij Novikov, Andrej Jereb nebo Mirco Baldacii, chybět nebude náš letos jediný zástupce v MS, Martin Prokop. Ve třídě N4 samozřejmě nastoupí celá argentinská špička v čele s Gabrielem Pozzem, Marcosem Ligatem či Sebastianem Beltránem.

Po loňské logistické katastrofě, kdy se celá rally kvůli speciálce v Buenos Aires stěhovala několik set kilometrů a pak následně se skrz nepříznivé počasí a časový skluz zrušila velká části celé soutěže, se letos pořadatelé vrátili k mnohem mírnějšímu plánu. Ve čtvrtek 27. března posádky čeká jen třicetikilometrový přejezd z centra soutěže ve Villa Carlo Paz do centra Cordóby, kde se odehraje slavností start Rally Argentina.

Seznam přihlášených a další informace k Rally Argentina naleznete ZDE.

-hof- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist