www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 2. května 2024, Svátek má Zikmund, zítra Alexej

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 08 - Pirelli Shootout

Pirelli a FIA chystají masivní podporu mladých jezdců

7. března 2008 • 06:00

Poté, co se italská pneumatikářská firma Pirelli stala výhradním dodavatelem gum pro mistrovství světa a poslala z kola ven konkurenční BFGoodrich, se americká značka plně soustředila na seriál Intercontinental Rally Challenge. V rámci tohoto mezinárodního seriálu se nyní rozjíždí projekt BFGoodrich Drivers Team, o kterém jsme vás informovali včera. Konkurenční Pirelli ale kontruje a pro „své“ mistrovství světa chystá mnohem ambicióznější program.

Ten je primárně určen pro rozvoj nadějných jezdců mladších 27 let, kteří se letos zúčastní některého z kontinentálních seriálů FIA. Projekt byl poprvé představen v Paříži na nedávném zasedání Mezinárodní automobilové federace, která spolu s Pirelli do celé akce investuje během následujících tří let ohromnou sumu šesti a půl miliónu Euro.

Dva jezdci z mistrovství Evropy, jeden z blízkovýchodního seriálu, jeden z Asijsko-pacifického poháru a jeden z mistrovství Afriky budou vybráni, aby v sezoně 2009 absolvovali s produkčním vozem nebo speciálem S2000 šest podniků seriálu PC WRC. Pro každou posádku bude na všech rally vyhrazena podpora ve výši cca 60 000 Euro.

Zatím nebylo zveřejněno, podle jakých kritérií budou daní jezdci vybíráni, ale jasno by mělo být snad už během března. Z celkového pohledu je chvályhodné, že se Mezinárodní automobilová federace konečně odhodlala k nějakému komplexnímu programu podpory mladých nadějí. Spolu s prostředky od Pirelli se ale zároveň snad podaří i trochu motivovat jezdce k účasti v poměrně „neakčním“ mistrovství Evropy a dalších kontinentálních šampionátech.

-hof- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
07.03.2008 11:23
Mirekfric
Jen houšť :-)
toplist