www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 25. dubna 2024, Svátek má Marek, zítra Oto

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 08 - Rallye Oberland

Rallye Oberland zahájila sezonu u západních sousedů

10. března 2008 • 07:00

Minulý víkend se otevřela sezona nejvyšší německé soutěžní série, Deutsche Rallye Meisterschaft. Pro svůj třetí triumf na tradiční Rallye Oberland si dojel Hermann Gassner na mitsubishi; Bavor se do čela dostal po RZ 5, na které havaroval do té doby vedoucí Olaf Dobberkau s porsche.

Jezdec s oranžovým „gétéčkem“ vyhrál všechny tři páteční testy a usadil se na čele. Druhý byl se čtyřsekundovým odstupem Gassner, který se na vedoucí pozici ale posunul už po prvním testu druhého dne. Na nejvýše položené rychlostní zkoušce Rallye Oberland totiž havaroval Florian Auer, který narazil do stromu a poškodil zadní nápravu. Sice dojel do cíle vložky, na místě incidentu ale zůstala spousta vytahaného sněhu a hlavně olej z poškozeného diferenciálu. Do této pasti se jako první chytil právě Dobberkau, který pozadu vycestoval do místního potoka. Porsche bylo prakticky nepoškozené, ale jen do chvíle, kdy na jeho kapotě přistál lancer Klause Osterhause. Ve stejném místě se pak ještě „ustlali“ i Daniel Rexhausen a Sascha Plöderl.

Gassner pak již jen kontroloval situaci a nikam se nehnal. Pět vložek naopak vyhrál Anton Werner s další „devětsetjedenáctkou“ v poli, který dlouho bojoval o stupně vítězů s Peterem Corazzou. Tři testy vyhrál a po dalších výtečných časech si celkové páté místo se zásluhou vybojoval Werner Jetzt, který startoval s historickým Fiatem 131 Abarth. Osmé místo patří Matthiasi Kahlemu, který se poprvé představil s Porsche 911 a jak sám přiznal, čeká jej ještě hodně práce zejména v oblasti nastavení jeho nového vozu.

Mezi startujícími posádkami bylo i několik z České republiky. Nejrychlejším českým jezdcem byl podle očekávání Jiří Tošovský, který se tentokrát představil se zkušeným Petrem Grossem na sedadle spolujezdce; dvojice dojela devátá celkově. Na pěkném dvacátém místě skončil David Tomek s kitovou felicií, o dvanáct příček níže byl hodnocen Jaroslav Mikulenka.

ADAC Rallye Oberland
1.Hermann Gassner-Siegfried SchranklDMitsubishi Lancer Evo IX1:28:20.6
2.Sandro Wallenwein-Paul ZeitlhoferD/ASubaru Impreza WRX STI N12+12.4
3.Anton Werner-Ralph EdelmannDPorsche 911 GT3+30.0
4.Peter Corazza-Roland BauerDMitsubishi Lancer Evo VII+31.8
5.Werner Jetzt-Kai StellerDFiat 131 Abarth+36.0
6.Frank Färber-Carmen FreibergerDMitsubishi Lancer Evo VIII+1:25.5
7.Hermann Gassner jr.-Kathi WüstenhagenDMitsubishi Lancer Evo IX+1:53.1
8.Matthias Kahle-Thomas SchünemannDPorsche 911 GT3+2:00.0
9.Jiří Tošovský-Petr GrossCZMitsubishi Lancer Evo IX+4:08.0
10.Thomas Wallenwein-Tanja NeidhöferDSubaru Impreza WRX STI N12+4:43.4

Další informace k Rallye Oberland naleznete ZDE.

-hof- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist