www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 29. března 2024, Svátek má Taťána, zítra Arnošt

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 08 - Rally Argentina (PCWRC)

Argentinští organizátoři se obávají klimatických podmínek

20. března 2008 • 07:00

Organizátoři čtvrtého podniku letošní sezony WRC se obávají počasí, které by mohlo značně ovlivnit průběh soutěže. Kvůli obavám z požárů v případě extrémního sucha již nyní organizátoři zakázali vstup diváků do hustě zalesněných ploch v oblasti San Agustin, do které je situována vložka Villa General Belgrano, naopak kvůli hrozícím záplavám se letos nepojedou vložky severně od Villa Carlos Paz.

Bez ohledu na povětrnostní podmínky však budou jezdci bojovat s ideální volbou směsi pneumatik pro jihoamerickou soutěž, o které bylo rozhodnuto již na konci loňské sezony s ohledem na obvyklé podmínky zdejšího podniku. Všichni účastníci tak nazují své speciály do pneumatik Pirelli Scorpion stejné směsi, jakou si mohli pravidelní účastníci vyzkoušet již v Mexiku.

„Pokud bude mokro, pak bychom samozřejmě dávali přednost měkčí směsi,“ říká manažer týmu Subaru Paul Howarth. „Rychlostní zkoušky první etapy jsou drsné, zde nebude moc velký rozdíl, ale použití tvrdší směsi v druhé a třetí etapě by za mokrých podmínek mohlo být velmi obtížné, obzvlášť na sobotních vložkách. Jestli tomu tak opravdu bude, piloti se budou snažit to jen projet s ohledem na zrádnost povrchu. Nebylo by to však snadné ani s měkkou směsí a pro všechny to koneckonců bude stejné.“

„V Argentině bude nasazení těchto pneumatik oproti Mexiku obtížnější,“ vyjadřuje se k otázce správného obutí i vítěz předešlého šotolinového podniku Sébastien Loeb. „Velmi vysoké teploty, jaké panovaly v Mexiku, vyhovovaly tvrdé směsi. V chladnější Argentině může být však měkčí a tvrdá směs problémem,“ varuje.

-pet- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist