www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 5. května 2024, Svátek má Klaudie, zítra Radoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 08 - Circuit of Ireland International Rally

V Irsku překvapivým vítězem Boland

27. března 2008 • 07:00

Druhým podnikem pokračovalo irské asfaltové mistrovství. Tradiční Circuit of Ireland International Rally překvapivě vyhrál Eamonn Boland, kterému z části pomohly části technické problémy jeho soupeřů; o svém by mohl vyprávět zejména Mark Higgins, který kvůli zlobivé Impreze WRC S12 od Dereka McGarrityho nedokončil ani první den.

Dosavadního leadera letošního irského mistrovství Higginse postihly potíže už na první vložce, kdy mu odešly zadní brzdy a spadl olejový filtr. I přes tyto těžkosti jezdec vyhrál druhou a třetí vložku; s šestadvacetisekundovým náskokem nad Bolandem nastoupil do RZ 4, kde se ale na subaru poškodil diferenciál a poloosa a Higgins tak byl ze hry. Po prvním dni tak vedl Boland o téměř minutu před Derekem McGarritym a Timem McNultym. Všichni jeli na Imprezách WRC S12, za nimi byly fordy bratrů Garetha a Aarona MacHaleových.

Šesté místo držel Roy White s MG Sport S2000, který ale své účinkování ukončil na druhé vložce dalšího dne kvůli přehřívajícímu se motoru. Druhý den nejvíce sedl Focusu WRC06 Garetha MacHalea, jenž se díky šesti nejrychlejší časům dne dokázal probojovat na druhé místo za Bolanda. Tři vložky ovládl McNulty, který se i nadále držel na třetím místě.

V poslední, nedělní etapě si dílčí vítězství rozdělili v poměru 3:3 MacHale a Boland, přesto se prvně jmenovaný dokázal na stále vedoucího jezdce se subaru dotáhnout no rozdíl pouhých čtyř sekund, které oba dělily před závěrečnou RZ 20. Sedmačtyřicetiletý Boland na ní ale Machalovi nadělil 0,9 sekundy a dojel si tak pro své premiérové vítězství na Circuit of Ireland. „Už několikrát jsme tu dojeli druzí, teprve teď to konečně vyšlo. Měli jsme trochu problémy na RZ 18 a 19, kde bylo hodně vody. Do poslední zkoušky jsme ale šli naplno, ještě nikdy jsem nejel tak ostře!“ řekl v cíli v Newcastlu nový vedoucí jezdec irského mistrovství.

Circuit of Ireland International Rally
1.Eamonn Boland-Damien MorrisseyIRLSubaru Impreza WRC S12BA83:03:21.4
2.Gareth MacHale-Craig ParryIRL/GBFord Focus RS WRC 06A8+4.9
3.Tim McNulty-Eugene O'DonnellIRLSubaru Impreza WRC S12BA8+1:25.8
4.Aaron MacHale-Killian DuffyIRLFord Focus RS WRC 04A8+12:03.0
5.John McGlaughlin-Crawford HendersonGBMitsubishi Lancer Evo IXN4+17:48.1
6.Brendan Cumiskey-Conor FoleyIRLMitsubishi Lancer Evo IXN4+19:45.4
7.Denis Biggerstaff-Alistair WyllieGB/IRLSubaru Impreza WRC 98A8+23:39.3
8.Kevin Kelleher-Martin KelleherIRLMitsubishi Lancer Evo IXN4+26:23.0
9.David Wright-Susanne WrightIRLMitsubishi Lancer Evo IXN4+26:50.5
10.Tommy Doyle-Tony McDaidIRLRenault Clio R3A7+32:40.6

Další informace k Circuit of Ireland Rally naleznete ZDE.

-hof- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist