www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 4. května 2024, Svátek má Květoslav, zítra Klaudie

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 08 - QUIT Forest Rally

Evansovu vítěznou sérii překazila technika

9. dubna 2008 • 07:00

Neal Bates o minulém víkendu vybojoval své první vítězství v mistrovství Austrálie s vozem kategorie Super 2000. Trojnásobný šampión nejmenšího kontinentu vyhrál druhý den QUIT Forest Rally, což mu ve finále stačilo k celkovému prvenství. Jeho stájový kolega Simon Evans s druhou Corollou S2000 přišel o vedoucí pozici na RZ 17, kde musel odstoupit kvůli porouchanému motoru. Bylo to první odstoupení vozu týmu TRD po dlouhých dvou letech; manželé Evansovi tak nedobrovolně přišli o možnost prodloužit neskutečnou sérii čtrnácti vítězství na australských soutěžích v řadě.

Bylo to první odstoupení vozu týmu TRD po dlouhých dvou letech; manželé Evansovi tak nedobrovolně přišli o možnost prodloužit neskutečnou sérii čtrnácti vítězství na australských soutěžích v řadě. Do centra rally v Busseltonu Toyota přivezla poprvé dvě nové Corolly. Neal Bates sice vyhrál zahajovací asfaltovou speciálku, další den na šotolinových vložkách ale otěže jasně převzal Evans. Michael Guest, loni jezdec Fiesty S2000 týmu Britek, ktetý letos nastoupil s imprezou z Les Walkden Rallying, se po RZ 3 probojoval před Batese a až do osmého testu držel průběžné druhé místo. Pak ale poslal subaru přes střechu, propadl se a Toyota tak mohla po prvním dni zakončeném dalšími dvěma průjezdy diváckou speciálkou slavit double.

V podobném duchu probíhala i neděle; Evans stále držel vedení, zatímco Bates se po RZ 16 dokonce propadl za Guesta, který po odpadnutí Evanse vedl celkovou klasifikaci. Guest ale nakonec doplatil na pravidlo o limitovaném počtu pneumatik a kvůli dojíždění starších gum neustál závěrečný Batesův atak. Jezdec TRD se po RZ 18 dostal do čela a svou pozici udržel až do cíle.

QUIT Forest Rally - 1. den
1.Simon Evans-Sue EvansAUSToyota Corolla S20001:05:50.7
2.Neal Bates-Coral TaylorAUSToyota Corolla S2000+1:28.2
3.Alex Stone-Dianna MadlenerAUSSubaru Impreza WRX STI+3:55.4
4.Justin Dowel-Matt LeeAUSMitsubishi Lancer Evo IX+4:35.1
5.Eli Evans-Chris MurphyAUSSubaru Impreza WRX STI+6:26.0

2. den
1.Neal Bates-Coral TaylorAUSToyota Corolla S20001:07:04.8
2.Michael Guest-David GreenAUSSubaru Impreza WRX STI+10.0
3.Eli Evans-Chris MurphyAUSSubaru Impreza WRX STI+54.3
4.Spencer Lowndes-Chris RandellAUSMitsubishi Lancer Evo IX+1:24.3
5.Glen Raymond-Matt RaymondAUSToyota Corolla Sportivo+1:58.1

Další informace k QUIT Forest Rally naleznete ZDE.

-hof- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist