www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 5. května 2024, Svátek má Klaudie, zítra Radoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 08 - Rallye de Nouvelle Caledonie

Klasifikaci APRC vede Taguchi

15. dubna 2008 • 05:00

Pět ze čtrnácti jezdců přihlášených do letošního ročníku Asijsko-pacifického mistrovství FIA přijelo na zahajovací podnik východní série, na Rallye de Nouvelle Caledonie. Indický tým MRF Tyres přivezl své klasické lancery deváté evoluce pro Katsu Taguchiho a Scotta Peddera, Cusco Racing nasadil loňské imprezy pro Hiroshiho Yanagisawu a Deana Herridge. Tuto čtverku doplnil ještě Brian Green z Nového Zélandu s dalším mitsubishi.

Tým MRF přihlásil i třetí auto pro Gaurava Gilla z Indie, ten však kvůli operaci po motocyklové nehodě nakonec do Nové Kaledonie vůbec neodcestoval. V dalších závodech by ale již měl startovat, jeho spolujezdcem bude velezkušený Glenn Macneall. Samotnou soutěž zcela ovládl Taguchi, vedl od startu až do cíle a připsal si maximální počet šestnácti bodů do klasifikace APRC. Japonec vyhrál oba páteční průjezdy speciálkou v centru soutěže v Numéi, v sobotu v podobném duchu pokračoval i na klasických vložkách, kterých vyhrál devět. Taguchi přijel do cíle etapy s náskokem 43 sekund na Scotta Peddera a o 1:20 před Deanem Herridgem.

Po prvním plnohodnotném soutěžním dni, kdy svítilo slunce a panovaly suché podmínky, přišla neděle, která nabídla kluzké a technické zkoušky v horách. Zvláště náročný byl dvojitý průjezd pětatřicetikilometrovou zkouškou Katrikoin, která byla rozbahněná po předchozích vydatných deštích. Taguchi vyhrál další tři vložky, po jedné si připsali Herridge a Pedder. Australan, který jel poprvé v životě se závodním autem s volantem na levé straně, ale do cíle nedorazil; v těžkých podmínkách sklouzl z cesty a už se nedokázal dostat zpět. „Byla to moje nejpomalejší havárie v životě,...“ řekl zklamaný Pedder. Na stejné vložce skončil i Hiroshi Yanagisawa. V cíli bylo nakonec v rámci mezinárodní klasifikace hodnoceno šest posádek.

Rallye de Nouvelle Caledonie
1.Katsuhiko Taguchi-Mark StaceyJ/AUSMitsubishi Lancer Evo IXN42:59:35
2.Dean Herridge-Chris MurphyAUSSubaru Impreza WRX STIN4+1:54
3.Jean-Louis Leyraud-William HayesF/AUSSubaru Impreza WRX STIN4+7:11
4.Brian Green-Fleur PedersenNZMitsubishi Lancer Evo IXN4+12:29
5.Eugene Creugnet-Thierry SongFMitsubishi Lancer Evo VIIIN4+16:15
6.Claude Clavel-Philippe DelrieuFSubaru Impreza WRX STIN4+23:14

Další informace k Rallye de Nouvelle Caledonie naleznete ZDE.

-hof- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist