www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 4. května 2024, Svátek má Květoslav, zítra Klaudie

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 08 - Rallye Vogelsberg

Van Eldik nejrychlejší na Vogelsbergu, přesto nevyhrál

21. dubna 2008 • 06:00

Holanďan Mark van Eldik vyhrál čtyři z celkových devíti rychlostních zkoušek německé Rallye Vogelsberg a v součtu zajetých časů mu na konci soutěže patřilo první místo, přesto si ze Schlitze zlato neodvezl. Během soutěže zařazené jak do německého mistrovství, tak do Euro Rally Challenge určené i pro vozy WRC totiž obdržel dvacetisekundovou penalizaci, která jej srazila na druhé místo za Erika Weverse na Focusu WRC 06. V klasifikaci druhého dílu mistrovství Německa vyhrál Sandro Wallenwein se svým tradičním subaru.

Vogelsberg měl být prvním podnikem ERC, do kterého chtěl zasáhnout i polský jezdec Leszek Kuzaj. Ten však při testech dva dny před startem rally vážně rozbil Fabii WRC belgického Firstu a ze startu proto na poslední chvíli sešlo. V průběhu soutěže se tak o čelo tahali obvyklí hráči van Eldik, který se do vedení dostal několika výhrami hned zkraje soutěže, a Wevers, jenž za ním s výjimkou jedné zkoušky celou dobu nepatrně zaostával. Před závěrečnou vložkou bylo mezi oběma rivaly jedenáct sekund rozdílu a jezdec na fordu se rozhodl vsadit na jedinou kartu. Podruhé v této rally se mu podařilo vyhrát vložku, na celkový zvrat to ale nestačilo. Vítězství mu pak přinesla až van Eldikova přirážka za dvouminutové zpoždění při výjezdu ze závěrečného servisu.

Štěstí opustilo i Hermanna Gassnera, který dlouho vedl klasifikaci německého mistrovství, po defektu ale musel pozici lídra přenechat Wallenweinovi. Proražená guma byla problémem i pro Gassnera juniora, stejně jako pro Olafa Dobberkaua, který na rozdíl od předchozího startu na Oberlandu dojel až do cíle, avšak až na nelichotivé osmnácté pozici. Jeho přímý konkurent Matthias Kahle si naopak při svém druhém vystoupení s porsche vedl lépe než minule; dokázal celkově vyhrát jednu z rychlostních zkoušek a v cíli mu patřilo celkové páté místo rovnající se bronzu v hodnocení německého mistrovství.

Hessen Rallye Vogelsberg
1.Erik Wevers-Jalmar van WeerenNLFord Focus RS WRC 06A81:22:45.6
2.Mark van Eldik-Michel GroenewoudNLSubaru Impreza WRC S12A8+16.3
3.Sandro Wallenwein-Pauli ZeitlhoferD/ASubaru Impreza WRX STI N12N4+1:45.3
4.Hermann Gassner-Siegfried SchranklDMitsubishi Lancer Evo IXN4+2:32.3
5.Matthias Kahle-Thomas SchünemannDPorsche 911 GT3GT+3:40.5
6.Hermann Gassner Jr-Kathi WüstenhagenDMitsubishi Lancer Evo VIIIN4+3:55.5
7.Maik Steudten-Thomas FuchsDMitsubishi Lancer Evo VIIIN4+3:59.8
8.Rene Kuipers-Erwin MombaertsNL/BFord Focus RS WRC 06A8+4:20.7
9.Harry Kleinjan-Annemieke HulzebosNLŠkoda Fabia WRCA8+5:40.8
10.Daniel Rexhausen-Stefan ClemensDMitsubishi Lancer Evo IXN4+6:03.9

Další informace k Rallye Vogelsberg naleznete ZDE.

-hof- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist