www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 8. května 2024, Svátek má Den vítězství, zítra Ctibor

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 06 - Rally dell Adriatico

Fiat zradily transmise doporučené FIA

5. dubna 2006 • 10:00

Boj o příčku nejvyšší na Rally dell´Adriatico zhatilo Paolu Andreuccimu na voze Fiat Punto Abarth Super 2000 hned několik problémů především se součástkami, které jsou předepsány Světovou motoristickou federaci FIA. Ta se tímto snaží udělat vozy Super 2000 co nejlevnější.

Paolo startoval do šotolinové rally jako první, takže se druhý den snažil nahnat ztrátu z úvodní etapy, kterou nabral zametáním tratě pro ostatní jezdce za ním. Přitom mu však odešly transmise (předepsané FIA) a poté jej zlobil také posilovač řízení.

Jeho týmový kolega Andrea Navarra nakonec bilanci Fiatu vylepšil, když nakonec skončil druhý za vítězným Longhim (Subaru), přesto nebyli v týmu Fiat spokojeni.

Tyto problémy však nejsou dobrou zprávou pro FIA, která chtěla standardně ve všech speciálech Super 2000 používat stejné hnací ústrojí (transmise), především z důvodu úspory financí.

Tiskový mluvčí Fiatu řekl, že Paolo dal transmisím zabrat mnohem více, než na předchozích asfaltových rally, jelikož se snažil stahovat ztrátu z úvodního dne. To však podle něj neznamená, že by tyto transmise větší zátěž neměly vydržet. Jak se k závažnému problému postaví FIA, se zatím neví...

-ric- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
05.04.2006 10:35
Cito
Holt FIA je naše FIA. Co k tomu dodat...
toplist