www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 28. dubna 2024, Svátek má Vlastislav, zítra Robert

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 08 - Miskolc Rally

Miskolc Rally ve znamení poruch a defektů

5. května 2008 • 09:00

Třiatřicetiletý jezdec z Budapešti Frigyes Turán sice na právě odjeté Miskolc Rally vyhrál pouze dvě rychlostní zkoušky ze šestnácti, i to ale stačilo pilotovi modré „třistasedmičky“ z Bozianu na zisk celkového prvenství. Nejvíc dílčích prvenství si připsal Csaba Spitzmüller (9) a Balázs Benik (3); ani jeden z nich však nedojel do cíle. Až poslední rychlostní zkouška rozhodla o stříbru pro Tamáse Turiho, jenž se posunul před nejrychlejšího „enkaře“ Asiho.

Rally začala už ve čtvrtek prologem v miškolcské Speedway Areně. Nejrychlejší tam byl Spici se svým Lancerem WRC05, který jasné ovládl také následující páteční etapu. Dvě zkoušky ten den vyhrál i Benik, jehož celková ztráta na vedoucího jezce před sobotní etapou činila 18.3 sekundy. Turán v té chvíli uzavíral nejrychlejší čtverku, před ním byl ještě Turi se stařičkou Corollou WRC.

Také sobotní ráno se neslo v duchu Spitzmüllerova útoku; jeho náskok na Benika postupně vzrostl až na 31 sekund. Po RZ 13 ale jezdec na fordu musel odstoupit, poněvadž se ve focusu porouchal motor. Po kolostřešní kombinaci skončil i Tibor Erdi s fabií z českého týmu Profiko. Ten odstupoval z pátého místa. Nakonec došlo i na Spiciho – v rudém lanceru se porouchala palivová pumpa.

Do čela se tak rázem posunul Turi, jenž disponoval zhruba dvacetisekundovým násokem na Turána. Jenže na předposlední vložce jej postihl defekt a téměř tříminutová ztráta znamenala propad až na třetí místo. Ani György Aschenbrenner, pilot nejrychlejšího vozu skupiny N, ale nebyl ušetřen; skvělé celkové druhé místo se rozplynulo v prach na poslední zkoušce, kde praskla pneumatika pro změnu jemu; jedenáctisekundová ztráta na Turiho nakonec znamenala „pouze“ zisk třetího místa.

Miskolc Rally
1. Frigyes Turán-Kalmán BenicsHPeugeot 307 WRCA81:25:50.9
2.Tamas Turi-Imre TothHToyota Corolla WRCA8+2:30.5
3.Asi-Zsuzsa PikoHMitsubishi Lancer Evo IXN4+2:45.4
4.Lászlo Vizin-Gábor ZsirosHSubaru Impreza WRC S8A8+2:48.1
5.Krisztian Hideg-István KérekHMitsubishi Lancer Evo VIA8+3:53.6
6.Gergély Borsi-Lászlo BaranyaiHSubaru Impreza WRC S9A8+3:57.9
7.Zoltán Vas-Tamás CsontosHMitsubishi Lancer Evo IXN4+4:10.5
8.Mihály Matics-Attila VinoczaiHMitsubishi Lancer Evo IXN4+4:20.5
9.István Pethö-Attila RuboczkyHMitsubishi Carisma GTA8+4:26.8
10.Zsolt Kakuszi-Csaba KakusziHRenault Clio S1600A6+5:19.4

Další informace k Miskolc Rally naleznete ZDE.

-hof- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist