www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 28. března 2024, Svátek má Soňa, zítra Taťána

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 08 - Rally of the Lakes

Rally of the Lakes dalším triumfem Bolanda

7. května 2008 • 09:00

Eamonn Boland, který ještě nedávno čekal přes pět let na své druhé vítězství v Irish Tarmac Championship, si jen pár týdnů po úspěchu na Circuit of Ireland odnesl prvenství i z tradiční Rally of the Lakes. Byl nejrychlejší na třech ze sedmnácti rychlostních zkoušek a o více než tři minuty porazil Dereka McGarrityho, který tuto soutěž vyhrál v roce 2004. Třetí skončil Dessie Keenan; všichni jeli na Imprezách WRC různých specifikací.

Po prvním průjezdu klasickou vložkou Molls Gap šel Boland do čela s náskokem 1.1 sekundy na Tima McNultyho. Gareth MacHale ztrácel téměř čtvrt minuty, příčinou bylo zamlžené sklo jeho focusu. McGarrity doplatil na špatnou volbu gum, když na mokrou trať vyrazil na slickách. Po druhé RZ se do čela posunul McNulty a zahájil tím sérii několika RZ vyhraných v řadě; po šestém testu měl na Holandy náskok více než 18 sekund. Na RZ 3 postihl defekt Krise Meeka, který z finančních důvodů zrezignoval ze svých startů s WRC a usedl do levnějšího Renaultu Clio S1600; Brit se rozhodl kolo neměnit a test Ardgroom projel pouze na ráfku; výsledkem však byla tříminutová ztráta. Cesta Tima McNultyho skončila na RZ 7, kde jezdec havaroval. Derek McGarrity u soupeře stál přes dvě minuty a dodatečně mu byl přidělen náhradní čas. Po páteční části tak vedl Boland před Garethem MacHalem

Doposud třetí Donie O'Sullivan boural hned zkraje sobotní etapy. Gareth MacHale zahájil útok na Bolanda a postupně se mu dokázal přiblížit na dostřel dvou a půl sekundy. Jenže na RZ 14 bílý focus tvrdě havaroval a zkouška musela být přerušena; jezdec vyvázl bez zranění, ale navigátor Craig Parry, který mimo jiné čítává rozpis i Leszku Kuzajovi, zůstal v nemocnici s poraněnou páteří. Eamonn Boland si postupně vybudoval náskok 2:42 na Dereka McGarrityho a mohl už zvolnit; v závěru soutěže tak dvě vložky vyhrál Dessie Keenan, předposlední test se stal kořistí Meeka, který by s renaultem dojel na podium, nebýt pátečního defektu.

Rally of the Lakes
1.Eamonn Boland-Damien MorrisseyIRLSubaru Impreza WRC S12BA82:14:14.9
2.Derek McGarrity-Diarmuid FalveyGB/IRLSubaru Impreza WRC S12A8+3:00.0
3.Dessie Keenan-Enda SherryIRLSubaru Impreza WRC S11A8+3:39.3
4.Aaron MacHale-Killian DuffyIRLFord Focus RS WRC 04A8+5:23.9
5.Kris Meeke-Paul NagleGB/IRLRenault Clio S1600A6+7:13.5
6.Patrick Elliott-James O'BrienIRLSubaru Impreza WRC S12BA8+7:18.6
7.PJ McGrath-Billy CollinsIRLSubaru Impreza WRC S9A8+8:56.7
8.Kevin Kelleher-Martin KelleherIRLMitsubishi Lancer Evo IXN4+10:37.8
9.Alan Ring-Adrian DeasyIRLMitsubishi Lancer Evo IXN4+11:16.2
10.John McGlaughlin-Crawford HendersonGBMitsubishi Lancer Evo IXN4+14:34.0

Další informace k Rally of the Lakes naleznete ZDE.

-hof- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist