www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. května 2024, Svátek má Ivo, zítra Zbyšek

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MMČR 06 - Mogul Šumava Rallye Klatovy

Šumava přinesla Bryndovi vítězství

21. února 2006 • 09:00

Příbramsko-plzeňská posádka DPD Czech National Teamu Petr Brynda a Pavel Pašek vstoupila do letošní sezóny úspěšně. V rámci 41.ročníku Rallye Šumava obsadila dvojice startující se Škodou Felicia 1,4 první místo ve třídě A5 a páté místo ve skupině A.

Bryndu s Paškem jsme měli možnost v uplynulých dvou letech vídat s vozem Škoda Felicia Kit Car 1600. V loňské sezóně přešla posádka na nový podvozek se sedmnácti- palcovými pneumatikami a v několika soutěžích potrápila nejednoho soupeře s vozy třídy S1600. Pro letošní sezónu se však tým rozhodl k návratu do třídy A5, ve které získali oba bratři Bryndové v minulých sezónách rallysprintové tituly. „V současné době připravujeme zcela nový vůz do třídy A5, a tak jsme se rozhodli pro první letošní závody nastoupit s Felicií 1,4. Nechtěli jsme ztratit body do hodnocení třídy a tak kita nahradila úzká Felicia,“ řekl Petr Brynda.

Na posádku čekalo v rámci šumavské soutěže devatenáct rychlostních zkoušek o délce 205,89 km, které byly rozděleny do dvou etap. Na startu třídy A5 se představilo třináct posádek, z nichž největšími soupeři byli Ducháček a Hodaň, kteří startovali s vozy Škoda Felicia Kit Car a Hora (Škoda Fabia).

Brynda zahájil soutěž druhým místem na Činovském okruhu, kde zaostal pouze za Horou. Ve druhé RZ se však do čela třídy vyhoupl Ducháček. Na druhé příčce zůstala naše posádka Brynda - Pašek. „Do soutěže jsme vstoupili v pohodě. Nejrychleji začali Hora s Ducháčkem. Především s Ducháčkem jsme sváděli od druhé RZ vyrovnané souboje. Do čela jsme se dostali v páté rychlostní zkoušce a od té doby se nám dařilo náskok zvyšovat,“ řekl k úvodu soutěže Pavel Pašek.

Posádce DPD Czech National Teamu se dařilo držet krok s konkurencí i ve skupině A. Po desátém měřeném úseku figurovali dokonce na čtvrtém místě za trojicí Odložilík, Gonzo, Peták. Za Bryndou jeli Tlusťák (Citroën Saxo Kit Car) a Kouřil (Fiat Punto S1600).

Ve druhé etapě a na zbývajících šesti měřených úsecích se Brynda s Paškem snažili udržet dostatečný náskok ve třídě A5 před Kopelentem a páté místo ve skupině A, kde útočil Kouřil s Puntem S1600. „Ve druhé etapě jsme se snažili jet pro diváky, neboť jsme měli dostatečný náskok. Dařilo se nám držet dostatečný náskok na soupeře. Na poslední rychlostní zkoušce jsme mohli dokonce testovat suché pneumatiky. Z poloviny RZ však bylo mokro a v posledním odbočení jsme udělali hodiny. Naštěstí to však nemělo dopad na výsledek, a tak jsme se závodem velice spokojeni. Prvenství ve třídě a páté místo ve skupině A je super výsledek. Chtěli bychom rovněž poděkovat mechanikům za bezchybný výkon a také našim partnerům,“ zhodnotil závod Petr Brynda.

Závěrem dodejme, že příbramský jezdec obsadil rovněž druhé místo mezi juniory, kde jej předstihl pouze Tlusťák se silnějším Saxem Kit Car. Dalším závodem DPD Czech National Teamu bude od 28. - 30. 4. Rally Matador Tatry Púchov.

Marek Felt
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist