www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 4. května 2024, Svátek má Květoslav, zítra Klaudie

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 08 - Raliul Hunedoarei LUKOIL

Česká S1600 vede skupinu A v Rumunsku

14. května 2008 • 15:15

Sparrow racing se v letošní sezóně zúčastní kompletního šampionátu v Rumunsku. Celý seriál osmi závodů bude pilotovat zlínskou Suzuki Ignis S1600 Adrian Raspopa. Rumunské mistrovství se skládá ze čtyř asfaltových a čtyř šotolinových závodů. Adrian Raspopa, jehož hlavním sponzorem je POSTA ROMANA, má za cíl získal titul ve skupině A.

Nyní již má Sparrow racing team za sebou tři soutěže. První soutěž, rally Brašov (asfalt), zkomplikovala nehoda kamionu a padesátšest měřených kilometrů musel pořadatel vypustit. Jelikož nebyla odjeta polovina soutěže, dostali jezdci za dokončení tohoto závodu pouze polovinu bodů do šampionátu. V cíli této soutěže figuroval Adrian Raspopa se Suzuki Ignis S1600 na jedenáctém místě absolutně a téměř s minutovým náskokem vyhrál skupinu A.

Na druhé soutěži při Rally Resita již zlínský Ignis tak úspěšný nebyl. Hned na úvodní RZ došlo k poškození držáku převodovky, který poškodil olejovou hadici. Úvodní 3 rychlostní zkoušky odjel Raspopa v převodovce téměř bez oleje. Po opravě v servisní zóně Adi pokračoval, ale jeho útok na lepší umístění zastavila havárie na následujících zkouškách.

Třetí soutěží v šampionátu byla Rally Hunedoara o uplynulém víkendu. Zde již bez větších komplikací ukázal Raspopa převahu vozu S1600 nad speciály R2 a R3 a s náskokem téměř tří minut vyhrál skupinu A. V celkovém pořadí dokončil soutěž na devátém místě.

Pořadí skupiny A po třech závodech:

1.RaspopaIgnis S160015 bodů
2.MitroiC2 R2 Max12.5
3.MulnerFabia RS12
4.VergitisPunto S160011
DuvalC2 R211

-pr-
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist