www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 20. dubna 2024, Svátek má Marcela, zítra Alexandra

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 08 - Castrol Judenburg - Pölstal Rallye

Baumschlagerův judenburgský hattrick

5. června 2008 • 02:00

Raimund Baumschlager si připsal třetí vítězství v řadě na Castrol Judenburg-Pölstal Rallye. Na de facto stále nové soutěži, která se v roce 2006 přenesla z Korintska do Štýrska, legendární jezdec zatím nepoznal porážku. Letos měl ale namále, poněvadž po triumfu sahal rozjetý Andreas Waldherr na VW Polo S2000.

Pilot stříbrné atmosférické čtyřkolky totiž díky dobré volbě gum vyhrál tři z pěti pátečních testů; mokré pneumatiky mu zajistily více než čtvrtminutový náskok před druhým Hermannem Gassnerem. Zcela opačně se vedlo mladému Franzi Wittmannovi – ten jednak obul slicky, což se později ukázala jako fatální chyba, navíc jej zlobil motor. Po prvním dni mu patřilo místo až hluboko na začátku čtvrté desítky.

I Baumschlager měl problémy s gumami, do druhé etapy vstupoval ze čtvrtého místa. Další den vyhrál dva úvodní testy, na tom dalším opět kontroval Waldherr. Ve volkswagenu pak ale odešla čtyřka, kterou následovala i pětka, šestka a logické odstoupení ze soutěže. Druhé polo Krise Rosenbergera se i nadále drželo ve hře, porouchaný posilovač řízení ale situaci jezdci určitě neulehčoval. Na čele se tak strhla bitka lancerů Baumschlagera a Gassnera. Po RZ 11 šel domácí matador do čela, nicméně před posledním testem byla mezi oběma rivaly pouze půlsekundová mezera. Gassner již situaci nezvrátil, nicméně vybojoval alespoň plný počet bodů v hodnocení Mitropa Cupu.

„Bylo to docela šťastné vítězství, po odstoupení Waldherra a Wittmana jsme se celkem hladce dostali do vedení v šampionátu. Konec rally ale rozhodně nešel podřídit taktice, museli jsme jet na hraně, protože na nás dotíral Hermann Gassner. Nicméně klobouk dolů před jeho výkonem!“ řekl v cíli Baumschlager.

Beppo Harrach se v plynovém mitsubishi ze Stohl Racingu dostal po předposlední vložce na třetí místo před Maria Saibela a zopakoval tak výsledek z loňského roku. V nejrychlejší osmičce se nakonec umístily ještě další dva „ekologické“ vozy – kitový golf Hannese Danzingera a lancer Gerwalda Grössinga poháněný bioetanolem.

Castrol Judenburg - Pölstal Rallye
1.Raimund Baumschlager-Thomas ZeltnerAMitsubishi Lancer Evo IXN41:15:50.3
2.Hermann Gassner-Karin TannhäuserDMitsubishi Lancer Evo IXN4+1.5
3.Beppo Harrach-Andreas SchindlbacherAMitsubishi Lancer Evo IX CNG12+25.3
4.Mario Saibel-Daniela WeissengruberAMitsubishi Lancer Evo IXN4+38.3
5.Kris Rosenberger-Tina-Maria MonegoAVolkswagen Polo 5 S2000-RN4+1:21.0
6.Hermann Gassner Jun-Daniela BayerD/AMitsubishi Lancer Evo VIIIN4+1:24.2
7.Hannes Danzinger-Pia Maria SchirnhoferAVolkswagen Golf IV Kit Car CNGA7+1:52.0
8.Gerwald Grössing-Gerald PöschlAMitsubishi Lancer Evo IX Bioethanol12+1:53.9
9.Walter Kovar-Stefan LangthalerAMitsubishi Lancer Evo VIIN4+2:04.4
10.Michael Kogler-Roland RiebenAMitsubishi Lancer Evo IXN4+3:13.8

Další informace ke Castrol Judenburg – Pölstal Rallye naleznete ZDE.

-hof- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist