www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 26. dubna 2024, Svátek má Oto, zítra Jaroslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 08 - Susquehannock Trail Performance Rally

Americký debakl nových Imprez

12. června 2008 • 06:00

Podruhé v letošní sezoně porazil Antoine L'Estage hvězdy seriálu Rally America Championship. Mistr Kanady z let 2006 a 2007 startující s Hyundaiem Tiburon vyhrál sice pouze jedinou vložku Susquehannock Trail Rally, v cíli byl ale přesto na prvním místě, 17 sekund před Tannerem Foustem, vítězem šesti rychlostních zkoušek.

Hlavní událostí rally bylo představení nových Impreza STI 2008, které poprvé nasadil oficiální Subaru Rally Team USA. Debut to byl ale popravdě hodně rozpačitý – Ken Block odpadl už po dvou kilometrech RZ 2, Travis Pastrana měl zase na svém kontě velice brzo dvouminutovou ztrátu. Příčinou bylo jedno z bolavých míst nových subaru, ohnutá zadní ramena. Pastrana ale dokázal dojet do servisu, kde se vůz podařilo opravit. Poté následovala už pouze poslední zkouška dne, divácká Subaru Super Special Stage, kterou Pastrana zajel o sekundu pomaleji než její vítěz Foust.

První sobotní test byl přerušen poté, co Pastrana havaroval a jeho hořící auto zablokovalo trať. Ken Block se vrátil na trať v rámci klasifikace lokální Finger Lakes Rally. Vyhrál RZ 8, pak ale přišly jezdecké chyby, díky kterým na RZ 10 a 12 ztratil mnoho minut. Andrew Pinker, který byl nejrychlejší v páteční etapě, ztratil kvůli poruše turba. Smůlu měl i doposud vedoucí muž šampionátu, Andrew Comrie-Pickard; v jeho Lanceru Evo IX explodoval motor. Kyle Sarasin jedoucí ve starší Impreze STI N10 sice vyhrál RZ 4, pak musel odstoupit kvůli poruše diferenciálu a převodovky.

Pensylvánská soutěž byla i závěrečnou kvalifikací na X Games 14, kde se i letos utkají vybraní piloti v soutěžních vozech. Celkem jich bude dvanáct, přičemž účast mají jistou tři nejrychlejší z loňského ročníku, tedy Foust, Block a Pastrana. Dalších šest jezdců bude pocházet z aktuálního bodového žebříčku seriálu Rally America, jedno místo zůstává ve hře pro kvalifikaci těsně před konáním her a zbývající dvě pro speciální hosty.

Susquehannock Trail Performance Rally
1.Antoine L'Estage-Nathalie RichardCDNHyundai TiburonOPE1:49:35.8
2.Tanner Foust-Christine BeavisUSASubaru Impreza STIOPE+17:0
3.Matthew Johnson-Jeremy WimpeyUSASubaru Impreza STIOPE+1:51.6
4.Andrew Pinker-Robbie DurantAUS-GBSubaru Impreza STIOPE+4:00.6
5.William Bacon-Peter WattUSAMitsubishi Lancer Evo IXOPE+4:43.2
6.Patrick Moro-Mike RosseyUSASubaru Impreza WRXPGT+8:07.8
7.Kenny Bartram-Dennis HotsonUSASubaru Impreza STIOPE+9:31.3
8.Jeff Moyle-Michael YarrochUSASubaru Impreza STIOPE+9:35.4
9.Nathan Conley-Brandye ConleyUSASubaru Impreza WRXOPE+9:48.9
10.Robert Borowicz-Mariusz BorowiczUSASubaru Impreza WRXPGT+14:54.3

Další informace k Susquehannock Trail Performance Rally naleznete ZDE.

-hof- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist